Tarih: 21.06.2021
UNESCO MÜZİK ŞEHRİ KIRŞEHİR, ABD’NİN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI ONLİNE FESTİVALDE

UNESCO Müzik Şehri Kırşehir, ABD’nin UNESCO Müzik Şehri Kansas Şehrinin Ev Sahipliği yaptığı “DAVULUN YOLCULUĞU” (The Voyage of the Drum ) adlı Uluslararası Müzik Festivaline Katılıyor!

Kırşehir, davul ve zurna ile çalınan yerel ezgilerden örnekler içeren bir video ile festivale katılım sağlayacak!

Bu yılki Fete de la Musique, UNESCO Yaratıcı Müzik Şehirleri, dünya çapında yerli ve Afrika davul geleneklerini ve bunların UCCN şehirlerinin müzik, kültür ve yaratıcılığıyla olan bağlantılarını içeren ikinci yıllık, çevrimiçi müzik kutlamalarına ev sahipliği yapacak. Festival yetkililerin konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘’2020'de müzik endüstrisinin COVID Pandemisi sırasındaki zor durumu, geleneksel müzisyenlerimizi ve kültürel taşıyıcılarımızı destekleme zorluğunu beraberinde getiriyor.Davulun Yolculuğu, davulun insan ifadesinin ve kültürel mirasın kültürler arası bir biçimi olduğunu paylaşmak için UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nın üye şehirlerini işbirliği içinde bir araya getiriyor.Her şehrin bir kalp atışı ve her kültürün bir ritmi vardır.Davulun Yolculuğu, müziğin tarih ve coğrafya boyunca kültürel kimlikleri nasıl yönlendirdiğini ve sürdürdüğünü vurgular.Kansas City, Missouri ABD ve Amerika perspektifinden The Voyage of the Drum (Davulun Yolculuğu) - Afrika diasporasının hikayesi ve onun blues, Kansas City swing, jazz, caz dahil olmak üzere tüm benzersiz Amerikan Müziği türlerinin gelişimi üzerindeki kritik etkisidir. Bu bağlamda UNESCO Müzik Şehirleri Ağına Türkiye’den dahil olan ilk ve tek UNESCO Müzik Şehri Kırşehirli Ustalarımız da bu festivalde yerini alacak.’’ denildi.

21 Haziran’daki online festivalin yayınlanacağı link şöyle:

MUSIC EXPORT POLAND - YouTube

Festivale katılan ülkeler:

1. Adelaide, Avustralya (2015)

2. Ambon, Endonezya (2019)

3. Bogota, Kolombiya (2012)

4. Chennai, Hindistan (2017)

5. Daegu, Güney Kore (2017)

6. Frutillar, Şili (2017)

7. Glasgow, İskoçya (2008)

8. Hamamatsu Şehri, Japonya (2014)

9. Idanha-a-Nova, Portekiz (2015)