Tarih: 20.01.2021
UNESCO 2021’İ AHİ EVRAN, HACI BEKTAŞ VE YUNUS EMRE YILI İLAN ETTİ

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, UNESCO'nun 2021'i Ahi Evran Veli, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılı ilan etmesiyle Anadolu bilgelerini yıl boyu tanıtacaklarını bildirdi. 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, UNESCO'nun 2021 yılını; Ahi Evran Veli, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılı ilan etmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek 2021'in Kırşehir'in tanıtımı ve değerlerinin yaşatılması adına da önem taşıyacağını dile getirdi.

Yılı boyu Anadolu bilgelerinin daha iyi anlaşılması, anlatılması ve yaşatılması için Kırşehir Belediyesi tarafından çeşitli hazırlıklar yapıldığını kaydetti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: "UNESCO, bu toprakların yetiştirdiği büyük erenlerimiz anısına, 2021 yılını Ahi Evran Veli, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre yılı olarak ilan etti. Hemşehrisi olmaktan gurur duyduğumuz, bizlere kardeşliği, birlik, beraberlik, dostluk, paylaşmayı, barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü öğütleyen Anadolu bilgelerinin ışığı, yüzyıllar geçse de insanlığın yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Şimdiden afiş ve tanıtım çalışmalarına başladık. Bu yıl boyunca paneller, konferanslar, söyleşiler düzenleyeceğiz. Onların hayatları, yaşantısı ve öğretilerinin daha iyi anlaşılabilmesi için çeşitli araştırmaların yapılmasını ve insanımıza ulaşması için de hazırlıklarımız var. Kırşehir coğrafyasında yaşamış olan insani değerlerimizi anlatan, öğütleyen bilgelerimizi herkese daha fazla anlatmaya çalışacağız." dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA