Tarih: 08.12.2020
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Kırşehir Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Törene Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Başkan Yardımcıları Nuri Araz ve Osman Uçar, DİSK Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Kırşehir Şube Başkanı Ramazan Benian ve Kırşehir Belediyesi çalışanları katıldı.

Sendika yöneticileri ve Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz’ın sözleşme öncesi yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdiği Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: ‘’ Bilindiği gibi 31 Mart Seçimlerinden sonra sendikalar örgütlenme faaliyetlerine başladı. Biz hiçbir çalışanımıza şu sendikaya geçin diye herhangi bir yere asla kanalize etmedik, baskı yapmadık. Çünkü sendikalı olmak bir çalışanın hakkıdır ve dolayısıyla bir insan hakkıdır. Bugün burada DİSK Genel İş Sendikası ile Toplu Sözleşmemizi imzalıyoruz. Zor koşullara rağmen emeğin en yüce değer olduğunun bilinciyle bütün şartları emekçilerimizden yana kullandığımız bu sözleşme ile işçilerimizin sosyal ve ekonomik haklarını koruyup daha da yukarı çıkaracağız. Daha önce açık veren bütçeyi düzenledik ve fazla veren bir bütçe haline getirdik. Bunu da hizmetten hiçbir taviz vermeden gerçekleştirdik. Bunu tabi ki çalışanlarımızla paylaşacağız. Zor şartlarda çalışan mesai arkadaşlarımızın hakkını gözettik. Emekçilerimiz için yüzde 15 ile yüzde 35 arasında zam yapacağımızı açıklamamızdan sonra hem çalışanlarımız hem Kırşehir kamuoyu hem de ulusal kamuoyunda büyük destek ve takdir topladı. Buna göre sosyal haklarla birlikte Kırşehir Belediyesi bünyesinde ağır işlerde çalışanların maaşlarında yüzde 40'a varan bir iyileştirmeye gidildi. Daha önce Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 75'er TL olan bayram ikramiyeleri 500'şer TL'ye çıkarılmıştır. Buna 1 Mayıs İşçi Bayramını da dahil edilerek bir yıl içinde ödenecek ikramiye sayısını üçe çıkmıştır. Böylece Kurban ve Ramazan Bayramları ile 1 Mayıs İşçi Bayramında olmak üzere toplam 1500 TL ikramiye olarak dağıtılacak.
Günlük yemek ücretlerinin de günlük 3 TL'den 10 TL'ye çıkarılmış, yine 3 çocukla sınırlı olmak kaydıyla 25 TL'den 50 TL'ye, yine öğrenci yardımında da artış sağlanmıştır. Personelimizin yaşam standartlarını arttırmak bizim en büyük görevimizdir. Bütçeyi işçiden emekçiden yana kullanmaktan dolayı gururluyuz. Paylaşılan şey çoğalır. İnsanca, hakça bir düzen için, demokrasi için, hukuk için daha güzel günlerde hep beraber olacağız. Toplu İş Sözleşmemiz başta emekçilerimiz olmak üzere Belediyemize ve Sendikaya hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi.

 Daha sonra karşılıklı olarak imzalan Toplu İş Sözleşmesinin ardından verilen hediyelerin ardından verilen yemekle birlikte tören sona erdi. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA