Tarih: 07.06.2022
TASARIM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİNİ BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU VERDİ

MURANO CAM SANATI İLE YAPILAN ZURNA FİGÜRÜ 1. OLDU


         Başkanımız Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi’nin Kültür ve Müzik konulu Kırşehir Yöresel Hediyelik Eşya Tasarım Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi

 

    Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dâhil olması için yapılan başvurunun 2019 yılında olumlu sonuçlanmasıyla birlikte, Türkiye’de UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan ilk şehir olmamızla birlikte bir dizi program, konser ve kültür-sanat etkinliğini hayata geçiren Kırşehir Belediyesi bu kapsamda Kültür ve Müzik konulu Kırşehir Yöresel Hediyelik Eşya Müzik Konulu Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması düzenleyerek, Şubat ayında da duyurusunu yapmıştı.


         Şubat ayında başlayan ve 17 Nisan 2022 Pazar günü sona eren yarışma başvurularının ardından Jüri Üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede 1.’lik Ödülünü Ahmet Çiçek, 2.’lik Ödülünü Duygu Beratiye Acı, 3.’lük ödülünü ise Ayşe Gökoğlu kazanmıştı.


         Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 6 Haziran 2022 Pazartesi günü 1.’lik ödülünü alan Ahmet Çiçek, 2.’lik ödülünü alan Duygu Beratiye Acı ve 3.’lük ödülünü alan Ayşe Gökoğlu’na ödüllerini vererek şu açıklamada bulundu:


          “Bilindiği üzere Abdallık ve Bozlak geleneğinin ilimize kattığı kültürel mirasın yanı sıra yerel ve ulusal anlamda tanınan müzisyenlerimizin varlığıyla Kırşehir, UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağına müzik alanında Türkiye’den ilk kabul edilen şehir oldu.


          Kırşehir’in Cacabey Gökbilim Medresesi, Ahi Evran Veli, Âşık Paşa ve Süleyman Türkmani Türbeleri, Kalehöyük gibi önemli tarihi ve müzik kültürü başta olmak üzere kültürel değerlerini tanıtmak, şehrimize gelen ziyaretçilerin, yarışmanın konusu bağlamında şehrimizden edindikleri anı ve deneyimleri hatırlatmak amacıyla bir hediyelik eşya tasarım yarışması düzenledik. 


          Yapılan başvurular ve değerlendirme sonrasında ödül alan herkesi kutluyor; yarışmada emeği bulunanlara da teşekkür ediyorum.”


           Kültür ve Müzik konulu Kırşehir Yöresel Hediyelik Eşya Tasarım Yarışmasında 1. Ödülünü Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Ahmet Çiçek, yarışma sonuçlarının belli olmasının ardından şu açıklamada bulundu:


          “Kırşehir tarih boyunca Ahilik ve Abdallık kültürünün başkenti konumunda olmuştur. 

2019 yılında UNESCO tarafından Kırşehir Müzik Alanında Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilmiş ve Kırşehir’in ayrılmaz bir parçası haline gelen müzik kültürü kenti uluslararası alanda resmî olarak tescillenmiştir. 


           Ben de Kırşehir için hediyelik eşya tasarımı yaparken Kırşehir’in Abdal geleneğini yansıtan bir ürün olması gerektiğini düşündüm. Tasarlayacağım ürünün Abdal geleceğini ve Kırşehir’in müzik kültürünü en iyi yansıtacağını düşündüğüm eseri Murano Cam Sanatı ile yapmaya karar verdim. Bu doğrultu da yapmayı düşündüğüm ilk obje Murano Camından Zurna yapmak oldu. 1 aya yakın süren sıkı çalışmalar neticesinde zurnayı istediğim şekilde camdan yapmayı başardım. Kırşehir müzik kültürüne bu alanda bir eser kazandırdığım için çok mutluyum. Bu mutluluğu yaşamama vesile olan başta Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu olmak üzere, yarışmanın hazırlanmasında ve sonuçlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.” 


Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA