Tarih: 05.04.2021
SOKAK HAYVANLARI İÇİN ‘MAMAMATİK’ UYGULAMASI
Kırşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyaçlarını giderebilmeleri için şehrin farklı noktalarına 'mamamatik' yerleştirildi.

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla, sokakta yaşamını sürdüren kedi ve köpeklerin rahat bir şekilde yem ve su ihtiyaçlarını giderebilmeleri için şehrin farklı noktalarına mamamatik yerleştirildi. Hem sıfır atık hem de geri dönüşümün hedeflendiği uygulamayla boş petlerin, mamamatik kutusunun giriş haznesine yerleştirilmesi ile mama haznesine bir miktar mamanın dökülmesi şeklinde işleyen mamamatik ile geri dönüşüm desteklenirken, hayvan sevgisi bilinci de oluşturuluyor.

Şu an için Cacabey Meydanı ve Kentpark’a yerleştirilen mamamatik, önümüzdeki günlerde ilimizdeki birçok farklı noktaya yerleştirilecek.