Tarih: 03.03.2023
ŞEHRİMİZİN MUHTELİF YERLERİNDE İLAÇLAMA YAPILIYOR!

Başkanımız Ekicioğlu: Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, şehrimizin çeşitli yerlerinde ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor

 

Kırşehir Belediyesi Veteriner Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bahar günlerinin yaklaşması ile birlikte, havaların ısınmaya başlamasından önce sinek ve haşerelerin çoğalmasının önüne geçmek için sistemli bir şekilde ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor.

 

 Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin belli aralıklarla dezenfekte, ilaçlama ve yüzey temizliği yaparak gerekli hijyenik ortamın oluşmasını sağladığı belirterek şu açıklamada bulundu:

 

          “İlimizin muhtelif yerlerine Kırşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen çevreci, hijyenik ve güvenli çöp toplama sistemi olan Yerkonlar Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından dezenfekte edilerek ilaçlamaları da rutin bir şekilde yapılıyor.

 

            Ekiplerimiz durgun sularda ve gübrelik alanlarda da larva ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması yapıyor. Bu kapsamda kronomit ürememesi için larva ile mücadele kapsamında Avgun Deresi, Kılıçözü Çayı ve Kent Park'ta larva ile mücadele amaçlı ilaçlama gerçekleştiriyorlar. Ekiplerimizin bu çalışmasıyla oluşabilecek sivrisinek ve karasinek üremesinin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

 Bilindiği üzere mevcut işyerlerinin ve yerleşim birimlerinin yoğun olduğu caddelerimizde ise çöp miktarının fazla olması sebebiyle ve önceki sistemin de ihtiyaca tam olarak cevap vermemesi nedeniyle Yerkonlar yerleştirmiştik. Biz Kırşehir Belediyesi olarak dünyada uygulanan tüm modern sistemleri inceleyerek, şehrimiz şartlarına en uygun yeraltı konteynırlarını halkımızın kullanımına sunduk. Yerkonlarda sistemin kapalı olması sebebiyle kötü görüntü oluşmuyor ve sokak hayvanlarının çöpleri dağıtması da engellenmiş oluyor.

 

  Havaların sıcak olduğu günlerde istenmeyen bakterilerin çoğalması halk sağlığı açısından da sakıncalı olduğundan, ekiplerimiz ilimiz genelinde belli aralıklarla dezenfekte, ilaçlama ve yüzey temizliği yaparak gerekli hijyenik ortamın oluşması için çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA