Tarih: 23.02.2022
ÖDÜLLÜ HEDİYELİK EŞYA TASARIM YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR!
BAŞKANIMIZ EKİCOĞLU: YARIŞMAYA BİREYSEL YA DA EKİP OLARAK KATILIM SAĞLANABİLİYOR. ŞİMDİDEN TÜM KATILIMCILARA BAŞARILAR DİLİYORUM!
 
Kırşehir Belediyesi Kültür ve Müzik konulu Kırşehir Yöresel Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması düzenliyor.
 
Yarışma sonunda 1.’ye 15 bin TL, 2.’ye 10 bin TL ve 3.’ye ise 5 bin TL ödül verilecek
 
Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında dâhil olması için yapılan başvurunun 2019 yılında olumlu sonuçlanmasıyla birlikte, Türkiye’de UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan ilk şehir olmamamızla birlikte bir dizi program, konser ve kültür-sanat etkinliğini hayata geçiren Kırşehir Belediyesi şimdi de bu kapsamda Kültür ve Müzik konulu Kırşehir Yöresel Hediyelik Eşya Müzik Konulu Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması düzenliyor.
 
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti:
 
“2021 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Müzik Şehri Kırşehir Logosu Tasarımı Yarışması düzenleyen Kırşehir Belediyesi, şimdi de UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına, müzik dalında giren Kırşehir ilimizi tarihi ve müzik kültürü başta olmak üzere kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasını sağlamak amacıyla Kültür ve Müzik konulu Kırşehir Yöresel Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması düzenliyor.
 
Yarışmaya başvurular önceki hafta başladı ve 17 Nisan’da da sona erecek. Yarışma değerlendirmesi 18-22 Nisan’da, ödül töreni ve sergi ise 24 Nisan’da gerçekleştirilecek. Yarışmaya 18 yaşından büyük olan herkese katılabilecek. Yarışma sonunda 1. olana 15 bin TL, 2. olana 10 bin TL, 3. olana 5 bin TL ödül verilecek.
 
Katılmak isteyen hemşehrilerimiz ve il dışındaki vatandaşlarımız Yarışma Şartnamesine Kırşehir Belediyesi web sitesi (https://www.kirsehir.bel.tr/) üzerindeki linkimizden ulaşabiliyorlar.
 
Bilindiği üzere Abdallık ve Bozlak geleneğinin ilimize kattığı kültürel mirasın yanı sıra yerel ve ulusal anlamda tanınan müzisyenlerimizin varlığıyla Kırşehir, UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağına müzik alanında Türkiye’den ilk kabul edilen şehir oldu.
 
Kırşehir’in Cacabey Gökbilim Medresesi, Ahi Evran Veli, Âşık Paşa ve Süleyman Türkmani Türbeleri, Kalehöyük gibi önemli tarihi ve müzik kültürü başta olmak üzere kültürel değerlerini tanıtmak, şehrimize gelen ziyaretçilerin, yarışmanın konusu bağlamında şehrimizden edindikleri anı ve deneyimleri hatırlatmak amacıyla bir hediyelik eşya tasarım yarışması düzenledik. 
Yarışmaya bireysel ya da ekip olarak katılım sağlanabiliyor. Şimdiden katılacak olan herkese başarılar diliyorum.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA