Tarih: 14.10.2020
MEDRESE MAHALLESİ’NDE ÇEVREYE DUYARLI ÇÖP KONTEYNIRI UYGULAMASINA GEÇİLDİ

Kırşehir Belediyesi daha temiz ve yaşanılabilir bir Kırşehir için temizlik hizmetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.  Kırşehir’in çağdaş görünümüne yakışan çevreye duyarlı çöp konteynırları, mahallelere estetik bir görünüm kazandırıyor. Daha önce Aşıkpaşa Mahallesi’ne yerleştirilen çevreye duyarlı çöp konteynırları şimdi de Medrese Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’Geçtiğimiz günlerde Aşıkpaşa Mahallemiz’de başlatmış olduğumuz çevreye duyarlı çöp konteynırı uygulamasını yıllarca çöplerin poşet ile bırakıldığı  Medrese Mahallemiz’de de uygulamaya geçirerek, Medrese Mahallemiz’e çevreye duyarlı çöp konteynırılarını yerleştiriyoruz. Çöplerin poşet ile bırakılıp toplanması hem temizlik ve hijyen açısından hem de görünüm açısından sıkıntılı bir durum oluşturuyordu. Hemşehrilerimiz de çöp konteynırı uygulamasından gayet memnun durumda. Şehrimizin daha temiz olması ve daha modern bir görünüme kavuşması için çevreye duyarlı çöp konteynırı uygulamasını sıralı bir şekilde bütün mahallelerimizde uygulamaya geçireceğiz. Özellikle Pandemi sürecinde çevreye ve temizliğe daha da fazla hassas olmamız gerekiyor. Bu konuda hemşehrilerimin de bu hassasiyeti göstermeyen vatandaşlarımızı uyarmalarını ve özellikle çöplerini konteynır dışına atan kişileri Belediyemiz’e bildirmelerini istiyorum. Daha temiz ve güzel bir Kırşehir için çalışmalarımız artarak devam edecek.’’ dedi.

Önümüzdeki süreç itibariyle Kırşehir’in bütün mahallelerine yerleştirilecek olan çevreye duyarlı çöp konteynırları belirli periyodlar çerçevesinde yıkanıp dezenfekte edilerek hijyenik halde vatandaşın hizmetine sunuluyor.