Tarih: 23.07.2020
LAVANTA TARLAMIZDA İLK HASAT GERÇEKLEŞTİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından, 2019 yılı Aralık ayı içerisinde mülkiyeti Kırşehir Belediyesi’ne ait olan Güldiken Mahallesi Ortaköy yolu üzerinde bulunan 17.000 m2’lik tarlanın 8.000 m2’lik bölümüne 24.000 adet lavanta fidesi dikilmişti.

Lavanta tarlasında ilk hasat gerçekleşti. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: ‘’ Bilindiği üzere; ilimiz ekonomisinin temelini tarım sektörü oluşturmaktadır. Kırşehir Belediyesi olarak ilimizde tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak ve tarım uygulama yöntemlerinde alternatifler üretmek amacıyla geçtiğimiz yıl Aralık ayı içerisinde, Güldiken Mahallesi Ortaköy Yolu üzerinde Belediyemiz’e ait 17.000 m2’lik tarlanın 8.000 m2’lik alanına 24.000 adet lavanta fidesinin dikimini gerçekleştirdik.

Son zamanlarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde çiftçilerimiz, alternatif tarım uygulaması olarak, lavanta dikimi gerçekleştirmektedir. Kırşehir Belediyesi olarak, alternatif tarım ürünü yetiştirmenin öneminden hareketle; kozmetik, parfümeri, ilaç gibi birçok sanayi alanında kullanılan lavanta ürününün yetiştirilmesi konusunda Kırşehirli çiftçilerimize öncülük edecek aynı zamanda destek olacağız.’’ dedi.