Tarih: 05.02.2026
KÜLTÜR-SANAT VE EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

KIRŞEHİR BELEDİYESİ, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ (ADD) VE CUMHURİYET GAZETESİ İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN KÜLTÜR-SANAT VE EDEBİYAT GÜNLERİ RESİM SERGİSİ AÇILIŞI İLE BAŞLIYOR

 

Kırşehir Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Cumhuriyet Gazetesi İşbirliği ile Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Kültür-Sanat ve Edebiyat Günleri birbirinden değerli yazar ve sanatçılara ev sahipliği yapıyor.

 

6 Şubat 2026 Cuma günü saat 14.00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde açılışı yapılacak olan Kültür-Sanat ve Edebiyat Günleri’nin ilk programı saat 14.15’te Ressam Nilüfer Atalay’ın “Edebiyatçılarımızdan Portreler” adlı resim sergisi olacak.

 

Resim çalışmalarına 1989 yılından beri devam eden ve birçok kişisel sergi açan; Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği ve Sanatçı Kadınlar Derneği üyesi değerli Ressam Nilüfer Atalay Cuma günü saat 14.15’te açılışı yapılacak olan resim sergisinde Adalet Ağaoğlu’ndan Ahmed Arif’e, Attila İlhan’dan Aziz Nesin’e, Can Yücel’den Ceyhun Atuf Kansu’ya, Gülten Akın’dan Nâzım Hikmet’e, Oğuz Atay’dan Yaşar Kemal ve Zülfü Livaneli’ye ülkemizin yetiştirdiği çok değerli 37 edebiyatçımızı izleyiciler ile buluşturacak.

 

6 Şubat 2026 Cuma günü açılışı yapılacak olan resim sergisinin ardından Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu “Cumhuriyet’in Cumhuriyet’i”, araştırmacı yazar Alper Akçam “Anadolu Rönesansı ve Halk Kültürümüz”, ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt “Atatürk Cumhuriyeti'nin Kültür ve Sanat Devrimi”, psikolog-eğitimci Üstün Dökmen “İncir Çekirdeği”, Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir ÖDEMİŞ “Yerel Kalkınmada Kültürel Mirasın Önemi”, Cumhuriyet gazetesi yazarları Eren Aysan ve Mahmut Aslan “Bellek ve Adalet: 90'lı Yıllarda Aydın Cinayetleri” konulu söyleşileri yer alacak.

 

7 Şubat 2026 Cumartesi günü saat 14.00’da başlayacak olan programda sırasıyla Öykücü Özcan Karabulut “Dünya Öykü Günü'nün 25'inci Yılında Öykücülüğümüz”, ressam-yazar A. Celal Binzet “Atatürk Türkiye’sinde Sanat”, eğitmen Erdal Atıcı “Cumhuriyetin Eğitim - Kültür Politikaları” ve gazeteci Yüksel Işık “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş” konulu söyleşileri yer alacak.

 

KÜLTÜR - SANAT VE EDEBİYAT GÜNLERİ PROGRAM AKIŞI

 

6 ŞUBAT 2026 | CUMA

 

14.00 | Açılış

 

14.15 | Resim Sergisi

Sergi Adı: “Edebiyatçılarımızdan Portreler”

Konuşmacı: Ressam Nilüfer Atalay

 

14.30 | Söyleşi

“Cumhuriyet’in Cumhuriyet’i”

Işık Kansu

15.00 | İmza

 

15.15 | Söyleşi

“Anadolu Rönesansı ve Halk Kültürümüz”

Alper Akçam

15.45 | İmza

 

16.00 – 16.50 | Konuşma

“Atatürk Cumhuriyeti'nin Kültür ve Sanat Devrimi”

Mustafa Hüsnü Bozkurt

 

17.00 | Söyleşi

“İncir Çekirdeği”

Üstün Dökmen

17.45 | İmza

 

18.00 | Söyleşi

“Yerel Kalkınmada Kültürel Mirasın Önemi”

Bekir Ödemiş

18.30 | İmza

 

18.45 | Söyleşi

“Bellek ve Adalet: 90'lı Yıllarda Aydın Cinayetleri”

Eren Aysan - Mahmut Aslan

19.30 | İmza

 

7 ŞUBAT 2026 | CUMARTESİ

 

14.00 | Söyleşi

“Dünya Öykü Günü'nün 25'inci Yılında Öykücülüğümüz”

Özcan Karabulut

14.30 | İmza

 

14.45 | Söyleşi

“Atatürk Türkiye’sinde Sanat”

A. Celal Binzet

15.30 | İmza

 

15.45 | Söyleşi

“Cumhuriyetin Eğitim - Kültür Politikaları”

Erdal Atıcı

16.15 | İmza

 

16.30 | Söyleşi

“Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş”

Yüksel Işık

17.15 | İmza

 

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi

Âşık Said Salonu

 

5 Şubat 2026

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA