Tarih: 02.12.2020
KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE YENİ TEDBİRLER

İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU’NUN ALDIĞI KARARLAR UYARINCA

*Hafta içi her gün, gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır.

*Bu kısıtlama, hafta sonları Cuma akşamı 21’den Pazartesi sabahı saat 5’e kadar kesintisiz devam edecektir.

*Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır.

*Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır, restoranlar paket servis dışında hizmet veremeyecektir.

*65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız, toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.

*Belediye Halk Otobüsleri sefer saatlerinde hafta içi ve Cumartesi günleri için düzenleme yapılmıştır. Pazar günleri ise tüm seferler iptal edilmiştir.

*Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir.

*Evlerde gün, mevlid, taziye, yılbaşı kutlaması gibi toplulukların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır.

*Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlar da yine bu sayıyı geçemeyecektir.

*Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, luna park gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

*İlimiz Kuşdilli Mahallesinde bulunan Pazar Yeri haftanın Pazartesi ve Salı günlerinde, Aşıkpaşa Mahallesinde bulunan Cumartesi Pazarı Cuma günlerinde açık olacak ve bu pazar yerlerine aynı anda 300 kişi kabul edilecektir.

*Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun belirleyeceği zorunlu hizmetler dışındaki kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10 ile 16 arası olarak uygulanabilecektir.  Bu kapsamda Belediyemiz mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası olarak düzenlenmiştir.

*50 kişiden fazla çalışanı olan iş yerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde, mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı veya belirlenen bir personel tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.