Tarih: 20.05.2021
KIRŞEHİR’DE 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilimizde yapılan çeşitli etkinliklerle kutladı. Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs etkinlikleri Cacabey Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, siyasi partilerin yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu; ‘’Bundan tam 102 yıl önce; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Anadolu halkı, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden hep birlikte tarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek olan bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir.  19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyetinin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a çıkışı kurtuluşun başlangıcıdır. Bildiğiniz gibi Mustafa Kemal Atatürk bu günü bayram olarak ilan edip gençlerimize armağan etmiştir. Siz değerli gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine ve 19 Mayıs ruhuna her zamankinden daha fazla sahip çıkacağına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine anlamlı günde başta gençlerimiz olmak üzere hepinizin19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsız Türkiye’yi armağan eden Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.’’ dedi. Ankara’dan gelen bando ekibinin gösterisi ve Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından düzenlenen halk oyunları gösterisinin ardından Cacabey Meydanı’ndaki program sona erdi.

Bando ekibinin şehrimizin birçok mahallesinde düzenlemiş olduğu 19 Mayıs gösterisi Kırşehir halkı tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Gün boyu Belediye hoparlör sisteminden Atatürk, Cumhuriyet ve 19 Mayıs ile ilgili marşların çalınması ile devam eden etkinlikler Türkiye genelinde 19.19’da İstiklal Marşı’nın çalınması ile sona erdi.