Tarih: 12.08.2022
KIRŞEHİR CEZA İNFAZ KURUMLARININ KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TALEP ETTİĞİ ÇÖP KONTEYNERLERİ TESLİM EDİLDİ

Kırşehir Ceza İnfaz Kurumları için hazırlanan 30 adet 800’lük, 10 adet de 400’lük olmak üzere toplam 40 adet çöp konteyneri teslim edildi

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu: Çevremizi temiz tutmak ve korumak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

9 Mayıs 2022 tarihli yazısıyla Kırşehir Belediyesi’nden talepte bulunan Kırşehir Ceza İnfaz Kurumları için hazırlanan 30 adet 800’lük, 10 adet de 400’lük olmak üzere toplam 40 adet çöp konteyneri, Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Belediyemiz araç şantiyesinden resmî tutanakla teslim edildi.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi olarak ilimizin çevre ve temizliği konusunda zaten Belediyemizin asli görevleri arasında bulunan konteynerleriihtiyacı olan tüm mahallelerimizde hemşehrilerimizin kullanımına sunduklarını ifade etti.

Başkanımız Ekicioğlu, yeni açılacak olan İkizağıl Yerleşkesindeki Kırşehir Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne yukarıda yazılı olan ebat ve adetleri teslim ettiklerini ve burada çıkacak olan evsel atıklarında yine Belediyemiz ekiplerince alınacağını ve çöp sorununun böylelikle çözüme kavuşturmuş olmaktan duydukları memnuniyetini dile getirdi.

Evsel atıkların düzenli bir şekilde toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması ile zararlı gazların havaya karışımının önlenmesinde çok önemli bir etken olduğunu söyleyen Başkanımız Ekicioğlu, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın açıklamasına göre, Türkiye’nin 81 ilinden aralarında Kırşehir’in de bulunduğu sadece 6 ilin havası en temiz iller arasında yer aldığına dikkat çekerek, çevre ve doğayı koruma konusunda emek sarf eden herkese teşekkür etti.