Tarih: 11.04.2022
KIRŞEHİR BELEDİYESİ YERLİ ÜRETİCİLERİ DESTEKLİYOR!
Başkanımız Ekicioğlu: Belediye olarak, köylerimizden ve mahallelerden gelerek ürettikleri ürünleri Pazaryerinde halkımıza sunan yerli üreticilerimizden Pazar İşgal Harcı almıyoruz!
 
Başkanımız Ekicioğlu: 84 bin adet Viyol (domates biber patlıcan) Fide dağıtımı yapacak ve üreticilerimize bu konuda destek sunacağız.
 
Yerli üreticilerin desteklenerek yerli ürünlerin yetiştirilmesi noktasında destek sunan Kırşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:
 
“Belediye olarak, köylerimizden ve mahallelerden gelerek ürettikleri ürünleri Pazaryerinde halkımıza sunan yerli üreticilerimizden Pazar İşgal Harcı almıyor ve onların zaten zor koşullarda ürettikleri ürünlerin tüketiciye ulaşmasına katkı sunmaya çalışıyoruz. Pazar İşgal Harcı, sadece büyük Pazarcı esnafından alınmaktadır.
 
Kırşehir Belediyesi olarak ayrıca, mülkiyetimizdeki tarlaları değerlendirerek ilimizin iklim koşullarına uygun olan çeşitli Tarımsal Ürünler üretmek amacıyla Organik Tarım Uygulamaları gerçekleştiriyoruz.
 
Biz, göreve geldiğimizden beri yerli üreticilerin desteklenmesi noktasında çeşitli projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz.
 
Kırşehir Belediyesi olarak, Bahçe Bitkileri için Tohumdan Fide Üretme Çalışmalarına başladık. Fide mevsimine yetiştireceğimiz Atalık Tohumlarımız ilan edeceğimiz muhtelif yerlerde bedelsiz olarak halkımıza dağıtıyoruz. Bu yıl Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü ile Sebze Fidesi Yetiştiriciliği Protokolü de imzaladık. Protokol kapsamında Sosyal ve Üreten Belediyecilik anlayışımız gereği vatandaşlarımızı yerli fidelerimizle buluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda 84 bin adet Viyol (domates, biber, patlıcan) Fide dağıtımı yapacak ve yerli üreticilerimize bu konuda destek sunacağız. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızı yerli fidelerimizle buluşturmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı yerli fide kullanarak tarımsal üretim yapmaya ve tarımsal üretimimizin gelişimine katkı sunmaya davet ediyorum.
 
Hemşehrilerimizin fide taleplerini karşılamak üzere 150 bin civarında sebze fidesini fide üreticisi çiftçilerimizden alarak hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştireceğiz.
 
Yine Kırşehir Belediyesi olarak 400 Dönüm bir alanda Nohut ekimini gerçekleştirdik. Nohut hasadımız yaptıktan sonra paketlemesini de gerçekleştirerek ihtiyacı olan halkımızın tüketimine ücretsiz olarak sunacağız.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA