Tarih: 27.01.2022
KIRŞEHİR BELEDİYESİ, YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKTI

Kırşehir Belediye ekipleri, 26 Ocak 2022 Çarşamba günü Başkan Yardımcılarımız Osman Uçar ve Tuncay Polat'la birlikte Ahi Evran Kardeşlik Ormanı'ndaki yaban hayvanlarına yem; Kent Park ve civarındaki hayvan mama kutularına da mama bırakarak soğuk kış günlerinde destek oldular.

 

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Başkan Yardımcılarımız Osman Uçar ve Tuncay Polat'la birlikte kış mevsiminde doğal ortamlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Ahi Evran Kardeşlik Ormanı civarında doğaya yem bıraktı.

 

 Ekiplerimiz kuşlar için açık alanlara buğday vb. yiyecekler bırakırken, Kent Park ve civarındaki hayvan mama kutularına da mama bırakarak soğuk kış günlerinde destek oldular.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti:

“Özellikle kar yağışının yoğun olduğu ve doğa örtüsünün karla kaplandığı günlerde hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz. Kırşehir Belediyesi olarak hayvanları ve yaban hayatını korumanın önemine inanıyoruz. Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu sebeple şehrin çeşitli noktalarına koyduğumuz yem kutularına da yem bırakıyoruz.”

 

 Yem bırakma işlemlerinin belli aralıklarla devam ettiğini ifade eden Başkanımız Ekicioğlu,  yaban hayatına destek vermek adına başlatılan bu uygulamaya duyarlı vatandaşların da destek olmalarının önemini vurguladı.

 

Başkanımız Ekicioğlu, özellikle karlı günlerde aç kalan sokak hayvanları için duyarlı vatandaşlara ve esnafa da çağrı yaptı. Evlerde artan yemeklerin sokak hayvanları için belirli noktalara bırakılmasını öneren Başkanımız Ekicioğlu, bu konuda duyarlı davranan esnafa ve vatandaşlara da teşekkür etti.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA