Tarih: 19.10.2020
KIRŞEHİR BELEDİYESİ TABLETLERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURUYOR

Kırşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde başlatmış olduğu tablet kampanyası neticesinde alınan tabletler, uzaktan eğitim modelinde tableti ya da bilgisayarı olmadığı için mağduriyet yaşayan öğrencilere hediye edilmeye başlandı. Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde konu ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’ Hayatımızı birçok alanda olumsuz yönden etkileyen Koronavirüs salgınından dolayı okullar kapanmış, eğitime uzun bir süre ara verilmişti. Bu süreçte öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz hiç alışık olmadığımız zorlu bir süreç yaşadılar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla bazı öğrencilerimiz yüz yüze eğitim modeli ile okullarına devam ederken bazı öğrencilerimiz de uzaktan eğitim modeli ile derslerini tablet ya da bilgisayar aracılığıyla işleyecekler. 

Uzaktan eğitim modelinde gerekli olan tablet ya da bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz bu konuda çok büyük mağduriyet yaşıyorlardı. Kırşehir Belediyesi olarak bu mağduriyetin giderilmesi için başarısı ile Türkiye’de eğitimde marka kent olan Kırşehir’de ‘iyi bir eğitim bütün çocuklarımızın hakkı’ diyerek başlatmış olduğumuz kampanya neticesinde bugün tabletlerimizi dağıtıyoruz. Tablet desteği ile ilgili  Belediyemiz’e ciddi sayıda talep geldi. Şu an ancak taleplerin % 20’sine cevap verebiliyoruz. Öğrencilerimizi en iyi tanıyan öğretmenleridir. Bu konuda öğretmen sendikalarımızdan destek aldık.

Başlatmış olduğumuz kampanyada Belediyemiz tarafından alınan tabletler ile birlikte bu konuda duyarlı davranarak bu kampanya aracılığıyla imkânı olmayan öğrencilerimize tablet hediye eden hayırsever hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Tableti olmadığı için uzaktan eğitim alırken mağdur olan sevgili öğrencilerimize tablet hediye etmekten çok mutlu olduğumuzu belirtiyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.’’ dedi. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA