Tarih: 10.02.2022
KIRŞEHİR BELEDİYESİ ŞİİR ATÖLYESİ İKİNCİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi’ne katılım için Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Danışma birimine başvuru yapılabiliyor

 

Aralık 2021 tarihinde çalışmalarına başlayan “Kırşehir Belediyesi Soner Demirbaş’la Şiir Atölyesi”  İkinci Dönem çalışmalarına 19 Şubat 2022 Cumartesi günü başlayacak.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, göreve geldikleri günden beri Kırşehir’in her alanda gelişimi noktasında projeleri ve çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade ederek, kültür sanat alanında da birçok çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

 

Başkanımız Ekicioğlu, kültürel besinden payını almayan toplumların gelişiminin her zaman bir eksikliği taşıyacağını belirterek, Belediye olarak kültür, sanat, edebiyat alanında da birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade ederek Şiir Atölyesiyle de edebiyat alanında Kırşehir’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Başkanımız Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu şair yazar Soner Demirbaş’ın organize ettiği ve şiirle ilgili birçok konunun ve çalışmanın işlendiği Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi’nin Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Aralık ayı itibarıyla çalışmalarına başladığını ve verilen kısa tatilin ardından 19 Şubat 2022 Cumartesi günü İkinci Dönem çalışmalarına başlayacağını belirtti.

 

Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi kurucusu Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu şair yazar Soner Demirbaş da Şiir Atölyesi’nde şiirden, insandan ve hayattan yana bütünsel bir bakış açısıyla çalışma yaparak Kırşehir’in kültür edebiyat ortamının gelişimine katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Demirbaş, Şiir Atölyesi katılımcılarıyla birlikte ilk dönem Atölye çalışmasında Divan Şiiri, Halk Şiiri ve Modern Şiir örnekleriyle şiire dahil olan konuları inceleyerek günümüz Modern Şiir üzerine yoğunlaştıklarını belirterek, ikinci dönemde de bu konularla birlikte şiir yazma pratiği üzerine çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

 

Şiir Atölyesi’nde esin, imge, şiir dili, kelime, biçim, biçem, metafor, yüzey yapı-derin yapı vb. konuları derinlemesine incelemeyi sürdürdüklerini ifade eden Demirbaş, söz ve anlam sanatları; biçim ve içerik arasındaki diyalektiğin anlaşılması konusunda da pratik çalışma yürüttüklerini belirterek, edebiyat alanında üretimde bulunmak isteyenlerin ücretsiz olarak çalışmasını yürütecek olan Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi’ne katılım için Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Danışma birimine başvuruda bulunabileceklerini belirtti.

 

Kırşehir Belediyesi’nin yeni denemde de imza günleri ve söyleşi programını hayata geçirmeye devam edeceğini belirten Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, geçtiğimiz Aralık ayında şair Ahmet Telli ile bir söyleşi ve imza günü programını gerçekleştirdiklerini dile getirerek; 12 Mart 2022 Cumartesi günü de şair Şükrü Erbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Yayın Yönetmeni şair-yazar Ahmet Bozkurt’la bir imza günü ve söyleşi programı gerçekleştireceklerini belirtti.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA