Tarih: 15.02.2022
KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TARIMSAL SANAYİYE DAYALI KURMAYI AMAÇLADIĞI PROJESİ ULUSALDA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI ULUSALDA YANKI BULUYOR!

 

Kırşehir Belediyesi’nin Et Entegre Tesisi haberi “Dünya Ekonomi ve Politika” gazetesinin 14 Şubat 2022 Pazartesi günkü sayısında geniş yer aldı.
 
Kırşehir Belediyesi tarafından alınan, eski adıyla Farbel Boya olarak bilinen ve et entegre tesisi, bakliyat entegre tesisi olarak ön çalışması başlatılan projemizle ilgili haber “Dünya Ekonomi ve Politika” gazetesinin 14 Şubat 2022 Pazartesi günkü sayısında geniş yer buldu.
 
Fabrikanın ve alanın Kırşehir Belediyesi tarafından alınarak tarımsal sanayinin ilimizde geliştirilmesi noktasında proje çalışmalarının da başlamasıyla birlikte Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu da konuyu hem yerelde hem de ulusalda gündeme getirerek özellikle de Büyükşehir Belediyelerinin dikkatini çekmişti. Geçtiğimiz aylarda ve haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekibinin ilimize gelerek söz konusu alanda incelemeler yaptıklarını da hatırlatan Başkanımız Ekicioğlu, çalışmaların devam ettiğini belirtti.
 
 “Dünya Ekonomi ve Politika” gazetesinin 14 Şubat 2022 Pazartesi günkü sayısında Hilal Sönmez imzalı haberde şunlar ifade edildi:
 
Ankara-Kırşehir karayolunda 1970’li yıllarda mantar üretimi için kurulan ancak yıllardır atıl vaziyette olan bir tesisi sahibinden satın alan Kırşehir Belediyesi, tesisi bölge tarımı ve hayvancılığı için önemli bir üretim merkezi olarak hayata geçirmeyi hedefliyor. Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ile çeşitli bakliyat ürünlerinin entegre olarak işlenmesini planlayan Kırşehir Belediyesi, proje için büyükşehir belediyeleriyle de istişare halinde.
 
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yaklaşık 200 dönümlük bir arazi üzerinde yer alan tesisin, Kırşehir ve çevre illerde zirai faaliyette bulunan ve besicilik yapan vatandaşlar için önemli merkez olacağını ve istihdama çok büyük katkı sağlayacaklarını söyledi.
 
Projenin büyük ölçekli olması ve maliyetinin fazla olması sebebiyle büyükşehir belediyelerinden destek almak istediklerini kaydeden Ekicioğlu, “İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri ile ön görüşmelerde bulunduk. Çalışmamızın projelendirilmesi süreci ve görüşmeler devam ediyor. Bölge lokasyon olarak çok iyi bir noktada. Dolayısıyla Türkiye geneli satış yapılabilecek, lojistikte herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağı bir merkez. Özellikle et entegre kısmında çok büyük işler yapabileceğiz. Kooperatifleri ve büyükşehir belediyelerini bu projeye ortak yapmak istiyoruz. Böylece kurucusu Kırşehir Belediyesi olmasına rağmen, Türkiye’ye mal olmuş bir tesis hayat bulacak” dedi. Ekicioğlu, “Yaptığımız ön çalışmalarda projenin yaratacağı istihdamla 10 bin aileye ulaşacağımızı gördük. İçerisinde et entegre tesisleri, bakliyat işleme ve paketleme, süt ve süt entegre tesisleri, salça tesisi ve bölgede gelişen hayvancılığa katkı sunmak için yem sanayine dayalı bir yapı yer alacak.”

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA