Tarih: 18.06.2026
KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN UÇURTMA ŞENLİĞİ, ÇOCUK ŞENLİĞİ VE BABALAR GÜNÜ PROGRAMI

KIRŞEHİR BELEDİYESİ UÇURTMA ŞENLİĞİ, ÇOCUK ŞENLİĞİ VE BABALAR GÜNÜ PROGRAMI 21 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ KIR-KÖY’DE YAPILACAK

 

Pazar günü gerçekleştirilecek program için Cacabey Meydanı'ndan Kır-Köy Kampüs alanına saat 10.00’da ücretsiz otobüsler kaldırılacak.

 

Kırşehir Belediyesi tarafından 21 Haziran 2026 Pazar günü saat 11.00’da Kır-Köy Kampüs alanında, Babalar Günü kapsamında “Uçurtmam, Babam ve Ben” temasıyla Uçurtma Şenliği yapılacak.

 

Önceki yıllarda da binlerce Kırşehirli hemşehrimiz ve çocuklar tarafından doldurulan Kır-Köy Kampüs alanında Kırşehir Belediyesi tarafından bu yıl da içerisinde sayısız etkinlik olan bir program gerçekleştirilecek.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Babalar Günü’nde gerçekleştirilecek olan Uçurtma Şenliği ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

 

“Kırşehir Belediyesi olarak yaklaşık 70 Bin metre karelik bir alanda, hem dezavantajlı grupların faaliyette bulundukları bir yer hem de mesire ve piknik alanı olarak projelendirdiğimiz Kır-Köy Kampüs alanında yeni bir etkinliğe daha imza atıyoruz.

 

Kırşehir’de Dezavantajlı Gruplara ‘Umut’ Doğuyor” Projesi ile tamamladığımız Kır-Köy Kampüsümüz ve hemen yanımızda bulunan Mesire ve Piknik alanımız değerli hemşehrilerimizin yoğun ilgisini görüyor.

 

Anadolu’da örnek bir proje olarak hazırladığımız Kır-Köy, daha önceden Kırşehir’in 60 yıllık çöp depolama merkeziydi. Kırşehir Belediyesi olarak burayı rehabilite ettik ve Kır-Köy Kampüsü adı altında bir projeyi hayata geçirdik. Halkımızın kullanımına sunduğumuz Kır-Köy’de havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlarımız burayı ve piknik alanlarını daha rahat bir şekilde kullanabiliyorlar.

 

Böylesine önemli ve güzel bir projede emeği bulunan tüm mesai arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Kır-Köy kampüs alanımız bölgemizde gerçekten tek ve örnek projelerden birisi. Projenin hayatiyet kazanmasında Kalkınma Ajansı’ndan da destek gördük, onlara da teşekkür ediyorum.

 

Kırşehir’deki yeşil alan konusunda belirli bir mesafe kat ettik. Bu alanlarda halkımızın nefes alabilecekleri ortamlar oluşturduk ve çalışmalarımız devam ediyor.

 

Bildiğiniz üzere Güzler Evcil Hayvanlar Parkı ve Piknik Alanında, Gölhisar’da bir yoğunluk oluyordu. Gölhisar Mahallesindeki vatandaştan gelen talepleri değerlendirdik, onlar orada mangal ve piknik alanı istemiyordu, biz bu konuda beklentisi olan hemşehrilerimizi de düşünerek bu beklentiyi yeni piknik alanımıza, buraya taşıdık.

 

Bugün burada gerçekleştirdiğimiz Uçurtma Şenliğine katılan tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor; Babalar Günü dolayısıyla da tüm babalarımızın ve baba adaylarının Babalar Günü’nü kutluyorum.”

UÇURTMA ŞENLİĞİ-ÇOCUK ŞENLİĞİ-BABALAR GÜNÜ

TARİH: 21 HAZİRAN 2026-PAZAR

YER: KIR-KÖY

SAAT: 11.00

 

"Sınav stresine gökyüzünde bir mola!

Uçurtma şenliğimizle kaygılardan uzak, neşe dolu bir güne hazır mısınız?”

 

Etkinlik Adı:  Uçurtmam, Babam ve Ben

Bazı Uçurtmalar Rüzgârla, Bazı Çocuklar ise Babalarının Sevgisiyle Yükselir.

 

Etkinlik İçeriği;

Canlı Müzik

Davul Zurna

Baba-Çocuk Oyunları(Kör Rehber Oyunu, Balon Taşıma, Babanı Ne Kadar Tanıyorsun Oyunu)

Halat Çekme

Yumurta Taşıma

Çuval Yarışı

Taş Boyama

Sek Sek Oyunu

İp Atlama

Top Oyunları

Tenis Masası

Sihirbazlık Gösterisi

Fotoğraf Çekim Alanları

Yüz Boyama

Balon Dağıtımı

Uçurtma Dağıtımı

Not: Ödüllü Oyunlar

 

İkramlıklar;

Dondurma

Mısır

Pamuk Şeker

Çığırtma

Çiğköfte-Ayran

Limonata

 

10.00 da Cacabey Meydanından ücretsiz servis kaldırılacaktır.   

 

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA