Tarih: 12.10.2020
KIRŞEHİR BELEDİYESİ MÜZİĞİN USTALARI’NA DESTEK OLUYOR

Kırşehir Belediyesi, Pandemi sürecinden kaynaklı olarak düğünlere gidemedikleri için herhangi bir maddi gelir sağlayamayan Anadolu Abdal müziğinin temsilcileri Kırşehirli yerel sanatçılara destek olmaya devam ediyor. Kırşehir’in sahip olduğu zengin müzik kültürünün UNESCO tarafından da tescillenmesinin ardından çalışmalarına başlayan Kırşehir Belediyesi bu konuda çeşitli çalışmalara imza atıyor. Mart ayından beri ülkemizde yaşanan Koronavirüs salgınına karşı tedbirler kapsamında getirilen kısıtlamalar ve yasaklardan dolayı düğünlere gidemeyen ve başka herhangi bir geliri olmayan Kırşehirli Ustaların katılımıyla Kırşehir Belediyesi tarafından Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde ‘Bizim Abdallarımız’ adlı programlar hazırlandı.  Kırşehir Belediyesi Youtube kanalında yayınlanan ‘Bizim Abdallarımız’ programının 1. bölümü, izleyenlerin ilgi ve beğenisi ile karşılanıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan  Belediye Başkanı Ekicioğlu, açıklamasında; “Pandemi nedeniyle bu yıl yurtiçinde ve yurtdışında organizasyonlar yapamadık. Kırşehirimiz’de müzik alanında faaliyet gösteren sanatçılara hem destek olmak hem de UNESCO’ya verilen taahhütleri yerine getirmek amacıyla çeşitli müzik faaliyetleri yürütüyoruz. Bu konuda kendi yerel sanatçılarımızın sanatlarını icra edecekleri programlar yapıyoruz.” dedi.

Yerelde yapılan çalışmaların UNESCO’yla da paylaşılacağını anlatan Ekicioğlu, sanatçılarında maddi anlamda destekleneceğini de bildirdi.