Tarih: 18.01.2022
KIRŞEHİR BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEDE TAM NOT ALDI

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: YERALTI SULARIMIZIN GÜVENCESİ OLAN, ÇİFTÇİLERİMİZİN DE UZUN ZAMANDIR BEKLEDİKLERİ KAR YAĞIŞI BEREKET GETİRSİN!

  

18 Ocak 2021 Salı günü ilimizde öğlen saatlerinde başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte teyakkuzda olan Kırşehir Belediyesi ekipleri, kar küreme ve yol açma çalışmalarına hemen başlayarak trafik akışını rahatlattı

 

            Salı günü ilimiz merkezde başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte Kırşehir Valiliği özel okullar dahil tüm okullarda eğitim öğretime yarım gün ara verildiğini duyururken Kırşehir Belediyesi kar küreme ekipleri de kaldırımlarda çalışmalara başlayarak yaya trafiğini rahatlattı.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, “Nihayet yeraltı sularımızın güvencesi olan, çiftçilerimizin de uzun zamandır bekledikleri kar yağışı Kırşehir'de başladı ve etkisini arttırarak devam ediyor. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü de muhtemel buzlanmaları göz önüne alarak anında çalışmalarına başlayarak yaya ve araç trafiğini rahatlattı.

 

 Hatırlanacağı üzere bundan haftalar öncesinden muhtemel kar yağışı ve buzlanmalara karşı gerekli tedbirlerimiz almıştık.

 

Kar yağışının özellikle çiftçilerimizin beklentisine karşılık verecek olması ve önümüzdeki bahar ve yaz aylarında meyve sebze ve tarım ürünlerinin yetiştirilmesinde ödemli bir etkisi olacağını biliyoruz.

 

Kar yağışıyla birlikte şehir merkezindeki yollardaki muhtemel buzlanmalara karşı Kırşehir Belediyesi iş makineleri ve ekipleriyle anında müdahale edebilmek için tüm çalışmalarımızı da başlattık. İlimizde 7 gün 24 saat hizmet vermeye hazır bir şekilde bulunan kar ve buzla mücadele ekiplerimiz hemşehrilerimizin sıkıntı yaşamamaları için kamyon, kepçe ve greyderlerini hazır ederek anında müdahaleye hazır bir konumda bekliyor. Dün itibarıyla da muhtelif yerlerde ve yollarda anında müdahalelerini sürdürdü.

 

 Yollardaki olası buzlanmalara karşı şehir içinde rampa ve yollara anında müdahale eden ekiplerimiz halkımızın ulaşımının aksamaması için var güçleriyle çalışmaya hazır bir konumda beklemeye devam ediyor.

 

 Biz, Kırşehir Belediyesi olarak her türlü hava koşullarını dikkate alarak haftalar öncesinden önlemlerimizi aldık. Kar ve buzlanma koşulları kapsamında 300 ton agrega ile karışık tuz ve 210 ton da saf tuz stokumuzla anında müdahaleye hazırız.

 

 İlimizdeki araç parkımızda greyder,  kepçe ve kepçelerimiz ile birlikte ekiplerimiz hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaları için tüm hazırlıklarını tamamlayarak araç bakımlarını da yaptılar. Bu bağlamda vatandaşlarımızın da kendi kış tedbirlerini alarak hareket etmeleri ve buzlanmalara karşı önlemlerini almaları hepimiz için büyük önem arz etmektedir.”dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA