Tarih: 20.05.2020
KIRŞEHİR BELEDİYESİ HAŞERE, KARASİNEK VE SİVRİSİNEKLERE KARŞI MÜCADELESİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

              Kırşehir Belediyesi tarafından, sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’ Haşerelerin bu dönemde yoğun olarak görülmesinin sebebi tamamen mevsimsel gelişmelere bağlıdır. Son günlerde mevsim sıcaklığının altında seyreden hava şartlarının aniden mevsim sıcaklıklarının üzerine çıkıp rekor seviyelerine ulaşması ve rüzgarsız bir hava oluşumu nedeniyle yoğun olarak popülasyon gözlemlenmiştir.

 Başkan Ekicioğlu, ‘’Bu haşere türünün insan sağlığını tehdit eden bir tehlikesi bulunmamaktadır. Ayrıca ömürlerinin kısa olması nedeniyle mevsimsel 1-2 haftalık bir süreçte bu popülasyon yoğunluğunun azalarak yok olacağını göreceğiz. Vatandaşlarımızın endişelenmesine gerek yoktur.

Başkan Ekicioğlu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplermiz tarafından; Şehir çöplüğü, Kılıçözü çayı, Bağbaşı Avgun deresi, Selgah deresi, Çay Değirmeni, Meytaş ırmak kenarı, pazar yeri ve üst bölgelerinin yanı sıra Güneykent yolu alt kısımları, eski mezbahane ve civarı, Güzler Parkı ve civarı, Kılıçlı Köprüsü ve civarı ile Hılla Gölet’i gibi haşerelerin üreme kaynağı olan sulak yerler karasinek ve sivrisineklere karşı ekiplerimiz İlkbahar’da Mart ayında başlayıp, Sonbahar ’da Kasım ayına kadar düzenli olarak ilaçlamaktadır dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA