Tarih: 05.03.2020
“KIRKÖY KAMPÜSÜ- KIRŞEHİR'DE DEZAVANTAJLI GRUPLARA ‘UMUT’ DOĞUYOR” PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kırşehir Belediyesi tarafından sunulan “Kırköy Kampüsü – Kırşehir’de Dezavantajlı Gruplara ‘Umut’ Doğuyor” projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı ve Kırşehir Belediyesi ile Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) arasında proje sözleşmesi imzalandı.

 Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi olarak bu projeyle; sosyal, ekonomik ve fiziksel engeller, sağlık problemleri ve coğrafi etmenler sebebiyle dezavantajlı durumda olan kadın, yaşlı ve engelli bireylerimizin toplumsal yaşamın her alanına katılımlarının ve uyumlarının arttırılmasını öncelik olarak belirlediklerini ifade etti. Başkan Ekicioğlu, proje kapsamında Kırşehir Belediyesi tarafından belirlenen alanda bir sosyal yaşam ve üretim alanı oluşturulacağını ve bu faaliyet merkezine “Kırköy Kampüsü” adı verildiğini belirtti.

Kır Köy Projesi uygulama projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkana Yardımcısı Başar Altuntaş, Ahiler Kalkınma Ajansının hibe desteği ile hayata geçirmeye başlamış olduğumuz proje 1 Mart itibari ile  başlamış bulunuyoruz. Yaklaşık 18 ay sürecek olan proje Belediyemizin hem ayni , hem de nakdi yardımı olacak. Alanı düzeltme çalışmaları devam ediyor. Mimari ve Proje çalışmaları ekiplerimiz tarafından sürdürülüyor. Bu projenin güzel olan tarafı Kırşehir Belediyesinin tamamen kendi kaynakları, kendi personelleri ile hayat geçireceği bir proje olması. Dezavantajlı gruplara kadınlara ,çocuklara , engellilere ve yaşlılara yönelik bir takım ekonomik , hem sosyal faaliyet olacağı bir kampüs olarak yönetilmeye çalışılıyor. Bu kampüsten Kırşehirli vatandaşlarımızda yararlanacak. Bölgedeki bir çok kişinin buraya geleceğini ümit ediyoruz. Turistik açıdan Kırşehir’e desteğinin olacağını görüyoruz dedi. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA