Tarih: 07.05.2026
KIR-KÖY, HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNE HAZIRLANIYOR

Kırşehir Belediyesi, 9 Mayıs 2026 Cumartesi günü Kır-Köy Kampüsü ve piknik alanında Hıdırellez Şenliği düzenleyecek.

 

Cumartesi günü saat 11:00’da başlayacak olan şenlikler için 10.00’da Cacabey Meydanı’ndan ücretsiz servisler kaldırılacak.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, “Hıdırellez ya da Hıdrellez, Türkiye ile birlikte Orta Asya, Orta Doğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır Günü) olarak adlandırılan Hıdırellez Günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.
 
5 Mayıs günü gecesi kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığı anlamına da gelmektedir. Türkiye'de Hıdrellez Bayramı 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanır. Bu güne özel bir de Kırşehir Belediyesi olarak 9 Mayıs 2026 Cumartesi günü Kır-Köy Kampüsü’nde Hıdırellez Şenliği düzenliyoruz.
 
Bu anlamlı geleneğin yaşatılması için 9 Mayıs 2026 Cumartesi günü Kır-Köy Kampüsü ve piknik alanında buluşuyoruz. Kır-Köy Kampüsü ve piknik alanında düzenleyeceğimiz şenlikte canlı müzikle birlikte birçok etkinlik yer alacak.
Hıdırellez geleneğinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması bağlamında hazırlamış olduğumuz etkinliğimize tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.” dedi.
Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA