Tarih: 07.10.2021
KIR-KÖY KAMPÜSÜ YENİ DONATILARIYLA SONA YAKLAŞIYOR!

BAŞKANIMZ EKİCİOĞLU: 60 YILDAN BERİ VAHŞİ DEPOLAMA ALANI OLARAK 54.000 (ELLİ DÖRT BİN) METRE KARELİK ALANDA BAŞLATTIĞIMIZ BU PROJEYİ GENİŞLETEREK, HEM DEZAVANTAJLI GRUPLARIN HEM DE VATANDAŞLARIMIZIN YARARLANABİLECEĞİ BİR PROJE HALİNE GETİRDİK!

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, bir şehrin içerisinde yaşayan tüm insanların ve sosyal katmanların o şehrin kültürel ve tarihsel birikimi olduğu inancıyla yaptıkları ve yapacakları çalışmalarda Kırşehir’deki kırılgan guruplara yönelik projelerini de göreve gelmeden oluşturduklarını ifade etti. Başkanımız Ekicioğlu, açıklamasında şunları söyledi:

 

“Ahi Evran Mahallesi Kent Park kenarı 250 ada 18 parselde bulunan alana Kırşehir’de bulunan engelli vatandaşlarımızın birlikte zaman geçireceği, toplantı ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi projemizi faaliyete geçirdik ve çalışmamız hızla ilerliyor.

 

Engelsiz Yaşam Merkezi çevresinde tamamlanan peyzaj çalışmaları sonrasında uygun fitness ve farklı spor aletleri ile ilimiz, engelli yurttaşlarımızın spor ve diğer etkinliklerini yapabilecekleri bir alana kavuştu.

 

Yine Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kırşehir Belediyesi tarafından sunulan “Kırköy Kampüsü – Kırşehir’de Dezavantajlı Gruplara ‘Umut’ Doğuyor” projesi ile sosyal, ekonomik ve fiziksel engeller, sağlık problemleri ve coğrafi etmenler sebebiyle dezavantajlı durumda olan kadın, yaşlı ve engelli bireylerimizin toplumsal yaşamın her alanına katılımlarının ve uyumlarının arttırılmasını hedefledik.

 

60 yıldan beri Vahşi Depolama alanı olarak 54.000 (Elli Dört Bin) metre karelik alanda başlattığımız bu projeyi genişleterek, hem dezavantajlı grupların hem de vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir proje haline getirip ihalesini gerçekleştirdik. Yüklenici firma hızlı bir şekilde imalatlarına başladı ve projemiz tamamlanmak üzeredir. İçerisinde; İdari bina şeklinde Köy Konağı, Amfi Tiyatro, Restaurant, Çay evi, Tandır, Sera, Çok Amaçlı Salon, Solucan ve Mantar Çadırı, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Ağılları olacaktır. Çevre peyzajının tamamlanması ile birlikte projemizin sonuçlandırılması hedeflenmektedir.  

 

Ayrıca, Kuşdilli Mahallesi Çarşı Camii karşısındaki alanda projelendirdiğimiz Emekliler Lokali’nin kamulaştırmasını tamamlayarak mülkiyetini Belediyemize kazandırmış durumdayız. Emeklilerimizin birlikte sosyal faaliyet yürüteceği bu lokali 2022 yılında hizmete geçirmeyi planlıyoruz. “

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA