Tarih: 22.01.2020
Kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle yaban hayvanları için yem bırakıldı

Kırşehir Belediye Selahattin Ekicioğlu,  Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ile birlikte doğal ortamlarında yiyecek bulmakta zorlanan kuş ve diğer yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Başkan Ekicioğlu, yaptığı açıklamada , Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ekiplerimiz ile birlikte kuşlar için açık alanlara buğday bırakırken, köpek, doğan, atmaca, kartal, kurt gibi yırtıcı hayvanlar için de ekmek, kemik ve et bırakıldı. Bu karda kışta, yaban hayvanlarının aç kalmaması için şehrimizin muhtelif yerlerine yiyecek bıraktık. İnsanları, hayvanları ve doğayı çok seviyoruz dedi.

 

Özellikle dağlık alanda yaşam mücadelesi veren ve yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları yanında sokak hayvanları için de beslenme odaklarına kuru mama bıraktıklarını kaydeden Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz. Belediye olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu sebeple şehrin çeşitli noktalarına yem bırakıyoruz" dedi.

 

            Yem bırakma işlemlerinin belli aralıklarla devam edeceğini ifade eden Başkan Ekicioğlu  yaban hayatına destek vermek adına başlatılan bu uygulamaya duyarlı vatandaşların da destek olabileceklerini söyledi.

 

EKİCİOĞLU, VATANDAŞLARA ÇAĞRI YAPTI

 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, aç kalan sokak hayvanları için duyarlı vatandaşlara ve esnafa da çağrı yaptı. Evlerde artan yemeklerin sokak hayvanları için belirli noktalara bırakılmasını isteyen Ekicioğlu, restoran, lokanta ve fırın sahiplerinin artan yemek ve ekmekler için Belediye Halkın Masası 214 10 10 numaralı telefondan ulaşabileceklerini söyledi. Bu yiyeceklerin belediye ekipleri tarafından alınarak sokak hayvanlarına ulaştırılacağını belirten Ekicioğlu, duyarlı esnafa ve vatandaşlara teşekkür etti

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA