Tarih: 30.09.2020
İTFAİYECİLİK HAFTASI DOLAYISIYLA BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

İtfaiyecilik Teşkilatı’nın kuruluşunun 306. yıldönümü dolayısıyla Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İtfaiyecilik Teşkilatı’nın 1714 yılında Tulumbacılar Ocağı ismi ile İstanbul’da kurulduğunu ve Kırşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın 1930 yılında kurulduğunu söyledi. İtfaiye Müdürlüğü personel ve ekipmanları hakkında bilgi veren Ekicioğlu: Kırşehir Belediyesi’nde 30 İtfaiye Personelimiz bulunmaktadır. Mevcut durumda 3 adet merdivenli 3 adet merdivensiz olmak üzere 6 İtfaiye aracımız yangın söndürme ve arama - kurtarma çalışmaları yapmaktadır. Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz; yangına karşı önlem alınmasını sağlamakla birlikte doğal afetler neticesinde gelişen durumlarda arama ve kurtarma ile birlikte ilk yardımda görev almaktadırlar. 

İtfaiyecilerimiz yangın söndürme çalışmalarıyla birlikte aynı zamanda yangın bölgesinin içinde veya dışında kalan kişiler için kurtarma çalışmalarını da yürütürler. Kamu kurumlarına tatbikat eğitimi vermekte ve iş yerlerinin yangın ve güvenlik kontrollerini gerçekleştirmektedirler. Kırşehir'de geçen hafta bir apartmanda çıkan yangında aynı aileden 3 kişinin kurtarıldığını aktaran Ekicioğlu, "Ekiplerimiz kendi canlarını feda etme uğruna bu mücadeleyi gösterdi. Evdeki o aileyi kurtardı. Bu da yapılan görevin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ekiplerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Toplantı sonrasında, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu söz konusu yangına kahramanca mücadele eden itfaiye erlerini kutlayarak, ödüllerini takdim etti. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA