Tarih: 26.01.2022
EKİPLERİMİZ YAYA VE ARAÇ TRAFİĞİNİN AKSAMAMASI İÇİN ÇALIŞIYOR

Bobcat kar temizleme aracının kaldırımlarda çalışmaya başlamasıyla birlikte biriken karlar toplanarak yaya trafiğinin rahatlaması sağlandı.

 

Çiftçilerimizin aylardır beklediği kar yağışı 23 Ocak 2022 tarihinde tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de başladı. Kar yağışının başlamasıyla birlikte Kırşehir Belediyesi ekiplerimiz de hem kaldırımlarda hem de yollarda buzlanmalara karşı yoğun bir mesai harcayarak yaya ve araç trafiğinin sağlıklı akışını sağladılar. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:


“Hafta sonu başlayan ve etkisini Çarşamba günü itibarıyla da sürdüren kar yağışından hemşehrilerimizinolumsuz etkilenmemeleri için Belediye saha personelimiz yoğum bir mesai harcayarak yolların açık kalmasını sağladılar.


Çarşamba günü sabah saatlerinde kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte Bobcat Kar Temizleme Aracımızı da devreye sokarak özellikle kaldırımlarda biriken karların temizlenmesi gerçekleştirildi. Bobcat Kar Temizleme Aracımızın kaldırımlarda çalışmaya başlamasıyla birlikte biriken karlar da kamyonlarımızla taşındı.


İlk günden beri yolların kapanmaması için çalışan ekiplerimiz diğer birimlerimizden gelen takviye kepçelerimizin de devreye girmesiyle, yine dün itibarıyla Bağbaşı Mahallesi, Çatıyapı-Kervansaray-Anadolu Mahallesi, Sırrıkardeş İlköğretim Okulu civarı, 27 Evler ve civarı, Kındam-Ökse mevkii, Yeni İl Emniyet Müdürlüğü ile Valilik Konağı civarı, Hızırağa-Saraycık Mahallesi ve bölgesi ile Kümbetaltı bölgesinde yolların kapanmaması için temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü.


Yine şehrimize Ankara-Kayseri Karayolu girişi olan Türbe kavşağı ve güzergahındaki iniş çıkılışlarda buzlanma olmaması için tuzlama çalışmaları yapıldı.


Kırşehir Belediyemiz tüm kar yağışı ve buzlanma riskine karşı yağışın başladığı ilk günden beri ekiplerini seferber ederek yolların açık kalmasını sağladı. Belediye Ekiplerimiz şehir içinde kaldırımlarda yayaların rahat yürümesini sağlamak için kar küreme işlemlerini anında başlatırken yine şehir için ana arterlerde de tuzlama yaparak trafik akışının sağlıklı bir şekilde olması için gerekli önlemleri aldılar. Şehir için ana arterlerimizde kapalı yol bulunmazken ekiplerimiz merkezden ara yollara doğru çalışmalarını sürdürmektedir.


Biz, Kırşehir Belediyesi olarak Meteorolojinin soğuk ve yağışlı hava uyarısını yapmasıyla birlikte  kar ve buzlanma koşulları kapsamında daha önceden hazırlayarak depoladığımız agrega ile karışık tuzu kullanarak yollardaki buzlanmanın da önüne geçtik.


Kar yağışının etkili olduğu bugünlerde hemşehrilerimizin rahat hareket etmeleri için sahada emek harcayan tüm Belediye personelimize buradan Kırşehirli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA