Tarih: 26.02.2022
DR. CAHİR GÜRSES SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Kırşehir Belediyesi eski Başkanlarımızdan Uzm. Dr. Cahit Gürses'i son yolculuğuna uğurlamadan önce 26 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 12:00’da Kırşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. 
 
Törene Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte CHP Kırşehir milletvekili Metin İlhan, CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, CHP İl Başkanı Baran Genç ve İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen ile birlikte Dr. Cahit Gürses’in aile yakınlarıyla birlikte çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ve Kırşehirli hemşehrimiz katıldı.

1990-94 yılları arasında görev yaptığı  Belediye Başkanlığı binası önüne getirilen merhum Gürses’in naaşı için Kur’an tilaveti okunarak helallik istendi. Düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Gürses’in sosyal belediyecilikte altyapı ve üstyapı çalışmalarını layığıyla yaptığını, şehri köy görünümünden modern şehir kimliğine taşıdığını anlattı. 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da Cahit Gürses’in Kırşehir’e güzel hizmetler verdiğini belirterek haklarını helal ettiklerini söyledi

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya ise Cahit Gürses’in Kırşehir’e güzel hizmetler verdiğini belirterek haklarını helal ettiklerini söyledi.

CHP İl Başkanı Baran Genç ve İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen de yaptıkları konuşmada Dr. Cahit Gürses’in sadece bir belediye başkanı değil, insani kişiliğiyle de Kırşehirlilerin gönüllerinde taht kurduğunun altını çizdiler.

Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, tören konuşmasında şunları ifade etti:
“Kırşehir Belediyesi eski Başkanlarımızdan Uzm. Dr. Cahit Gürses’in 25 Şubat 2022 Cuma günü aramızdan ayrılmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. 
Kırşehir’e gönül vermiş ve hem doktorluğu döneminde hem de 1990-1994 yılları arasında yapmış olduğu Belediye Başkanlığı döneminde tüm Kırşehir halkının sevgi ve saygısını kazanan Başkanımız Cahit Gürses’in hayata veda etmesi hepimizi derinden yaralamıştır.

Yaşamı boyunda özgürlük ve demokrasi mücadelesinin her zaman en ön saflarında yer almış olan; Kırşehir halkının her kesiminin büyük bir sevgisini kazanan Başkanımız Cahit Gürses, görevde bulunduğu Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı projelerle ve çalışmalarıyla birlikte ilimize kazandırdığı birçok eserle de adını Kırşehir tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

Başkanımız Cahit Gürses, sosyal belediyecilikte altyapı ve üstyapı çalışmalarını layığıyla yaptı ve şehri köy görünümünden modern bir şehir kimliğine taşıdı.

Gelecek kuşaklarımızın ve demokrasiye gönül vermiş olan herkesin O’nun yaptıklarından çıkaracakları dersler vardır. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, Cahit Gürses’i her daim anacak ve yapmış olduğu çalışmalardan feyz alacağız.

26 Şubat 2022 Cumartesi günü ebedi yolculuğuna uğurladığımız çok değerli Başkanımız Uzman Doktor Cahit Gürses’i unutmayacak ve unutturmayacağız. Başkanımız Cahit Gürses’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve tüm Kırşehir halkına başsağlığı diliyorum.

Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Buradaki törenin ardından Dr. Cahit Gürses’in naaşı son olarak çalıştığı Hastanenin önüne getirilerek mesai arkadaşlarından helallik alındı.
Ahi Evran Külliyesinde öğle namazına müteakip kılına cenaze namazının ardından Dr. Cahit Gürses’in naaşı BağbaşıMezarlığına defnedildi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA