Tarih: 05.10.2023
“CUMHURİYETİN 100. YILI” YEREL SANATÇILAR KARMA SERGİSİ DÜZENLENECEK

Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve Anadolu Halk Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve işbirliği ile 29 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Geleneksel Sanatlar ve El Sanatları sergisi düzenlenecek.

Sergiye Geleneksel Sanatlar (Dokuma, Tezhip, Ebru, Minyatür, Hat) ile El Sanatları (Deri işleme, metal işleme, ahşap işleme), Resim, Heykel, Seramik, Grafik gibi Plastik Sanatlar alanlarından eserler kabul edilecek.

Sergiye son başvuru tarihi 16 Ekim 2023 olarak duyurulurken; Jüri değerlendirme tarihi ise 17-18 Ekim 2023 olarak belirlendi.

19 Ekim 2023 tarihinde kabul edilecek eserlerin ilanı yapılacak ve 23 Ekim 2023 tarihinde de eserlerin sergi alanına teslimi gerçekleştirilecek.