Tarih: 15.03.2024
CESARETTEPE KAHRAMANLIK PARKI VE MEHMET ÇAVUŞ ANITI AÇILIŞI YAPILACAK

Cesarettepe Kahramanlık Parkı ve Çanakkale Cephesi’nin en meşhur kahramanlarından birisi olan Mülazım (Teğmen) Mehmet Çavuş, nam-ı diğer Kırşehirli Mehmet Çavuş Anıtı’nın Açılış Töreni 18 Mart 2024 Pazartesi günü saat 21.00’da gerçekleştirilecek

 

Kayseri-Ankara yolu, Âşıkpaşa Türbesi yanında bulunan, Çanakkale Şehitleri temalı, Mehmet Çavuş Cesarettepe Kahramanlık Parkı ve Mehmet Çavuş Anıtı açılışı 18 Mart 2024 Pazartesi günü saat 21.00’da gerçekleştirilecek. Açılışın ardından Mehteran Takımı eşliğinde Cacabey Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Cacabey Meydanı’nda da Çanakkale Zaferi’nin simgelerinden olan Şekersiz Üzüm Hoşafı ile Tuzsuz Mayasız Ekmek dağıtımı yapılacak.

 

Ankara-Kayseri yolu üzerinde, Âşıkpaşa Mezarlığı’na komşu yaklaşık 6000 m² peyzaj alanlı Parkın ve Mehmet Çavuş Anıtı’nın açılışıyla, hem ilimiz hem de ülkemiz açısından önemli ve anlamlı bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

 

“Kırşehir Belediyesi olarak projelendirdiğimiz ve tamamladığımız Mehmet Çavuş Cesarettepe Kahramanlık Parkı’nı yapmaktaki temel amacımız, Vatanımızın kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale Şehitlerimizi burada da anmak. Çanakkale’de savaşmış hemşerimiz Mehmet Çavuş isminin de burada yaşatılması ve temalanması ise bizler için ayrıca bir önem arz ediyor.    

 

Çanakkale Kahramanımız Mehmet Çavuş’un ismini yaşatacak olan bu Park ile Kırşehir’imize yakışan bir yeşil alan daha yaratmış olduk. Yaptığımız Park çalışmalarıyla şehrimizde kişi başına düşen yeşil alan oranı olan 10 metrekare hedefimizi hayata geçirmiş oluyoruz. Proje alanında Su Havuzu, Yürüyüş Yolları, Kent Mobilyaları ve Peyzaj alanıyla tarih, kültür ve doğal yaşamın bir araya getirilmesini hedefledik.

 

Bu anlamlı açılışımızda bizlerle birlikte olan; Çanakkale Kahramanımız Mehmet Çavuş’un torunu Sayın Mehmet Canpolat’a da tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ederken; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlık mücadelesi veren ve tarihe “Çanakkale Geçilmez” şiarını altın harflerle yazdıran bütün aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA