Tarih: 30.10.2023
CACABEY MEYDANI 100. YILDA TARİH YAZDI

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN.

 

Grup Mavi Gri’nin sahne aldığı Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Konseri’nde, Cumhuriyet sevdalıları alana sığmadı

 

Kırşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı dolayısıyla 29 Ekim 2023 Pazar günü bir dizi etkinliği hayata geçirdi

 

            Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 29 Ekim 2023 Pazar günü Kırşehir Valiliği'ndeki 100. Yıl Bayramlaşma Törenine katıldı. Valilikteki tebriklerin kabulünün ardından, Cacabey Meydanı’ndaki kutlama programına katılan Başkanımız Ekicioğlu, saat 11.00’da Kervansaray Mahallesi Şehit Behçet Dinç Caddesi’nde (Mehtap Tepesi üzeri) Fidan Dikimi etkinliğine katılarak 2 bin fidanın toprakla buluşturulduğu programda bir konuşma yaptı.

 

 Saat 12.30’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde, Kırşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına gerçekleştirilen, Kırşehir geneli ve Ulusal kategoride resim yarışmasına katılan tüm eserlerin yer aldığı Resim Sergisinin açılışı gerçekleştiren başkanımız Ekicioğlu, UNESCO Müzik Şehri Kırşehir’de resim ve sanatın diğer dallarında da Kırşehir’in adından söz ettirmesinin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Sergi açılışında Vali H. Mete Buhara ve Kırşehir milletvekilimiz Metin İlhan da birer konuşma yaparak 100. Yılda yapılan etkinliklerin anlamına değindiler. Başkanımız Ekicioğlu, sergi açılışının ardından da Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu ve Saygı Duruşu programına katıldı.

 

  Saat 14.00’da ise Bağbaşı Mahallesi Çekiç Ali Caddesi No: 6 Kırşehir adresinde (Toplu Konut alanında) bulunan Bağbaşı Aile Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

 Cacabey Meydanı’ndaki Grup Mavi Gri Konseri öncesi kutlama programı 18.50’de başladı ve saat 19.00’da Cumhuriyetimizin 100. Yılı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kırşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Kırşehir Belediyesi Davul Zurna Ekibi Gösterisi, İrfan Ertaş ve Ekibinin Kaşık Oyunu Gösterisi ile Umut Yoldaş Konserinin ardından saat 20.30’da Grup Mavi Gri sahne aldı.

 

Başkanımız Ekicioğlu, Cumhuriyetimizin 100. Yılını Fener Alayı, Cumhuriyet Resepsiyonu ve Cacabey Meydanı'ndaki Grup Mavi Gri Konseri ile coşkulu bir şekilde kutladıklarını dile getirerek konserde sahne alan Grup Mavi Gri’ye günün anısına plaketlerini takdim etti.

 

Başkanımız Ekicioğlu, “Emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinde, Mavi Gözlü Dev Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. 100. Yıl kutlamalarını gerçekleştirmek bizlere nasip oldu ve Atamızdan aldığımız emaneti gelecek kuşaklarımıza teslim edeceğiz.

 

Programımıza katılan sanatçılarımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyor; Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet.” dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA