Tarih: 25.12.2019
BÜYÜK BOZLAK USTASI MUHARREM ERTAŞ ETKİNLİKLERLE ANILACAK

Kırşehir Belediyesi tarafından Halk ozanı Neşet Ertaş'ın babası bozlak ustası Muharrem Ertaş, ölümünün 35. yılında 3 Aralık Pazartesi günü düzenlenecek etkinliklerle anılacak.


Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Muharrem Ertaş'ın Kırşehir'in yetiştirdiği büyük bozlak ustalarından biri olduğunu belirterek, 35. ölüm yıl dönümünde Muharrem Ertaş'ı Kırşehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinliklerle anacağız. İlk olarak büyük usta kabri başında anılacak daha sonra ustanın adına mevlüd okutulacak ve akşam ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde kendi adını taşıdığı salonda etkinliklerle anacaklarını kaydetti.“


Muharrem Ertaş'ın, dilden dile dolaşan sayısız eser kazandırdığını aktaran Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, " Değerlerimiz olan ustalarımızı unutmayacağız, unutturmayacağız. 3 Aralık’ta düzenlenecek etkinliklere tüm Kırşehir halkımızı davet ediyorum dedi. “


Muharrem Ertaş kimdir?


Halk ozanı Neşet Ertaş'ın babası Muharrem Ertaş, 1913 yılında Yağmurlubüyükoba köyünde zurnacı Kara Ahmet ile Ayşe Hanım’ın 5 çocuğundan birisi olarak dünyaya geldi. Köyünde başlayan çileli yaşamı merkez Bağbaşı Mahallesi'nde bulunan gecekonduda devam eden bozlak ustası Muharrem Ertaş, 1984 yılında, 71 yaşında hayatını kaybetti.


Muharrem Ertaş, "Kalktı Göç Eyledi Avşar Elleri", "Kırat Bozlağı", "Aldı Dert Beni", "Yağmur Yağdı Yine Bulandı Hava", "Yeni Geldim Dinek Dağı", "Şu Yalan Dünyadan Usandım", "Ağ Ellerin Sala Sala Gelen Yar", "Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber", "Gönül Ne Gezersin", "Kısmet Kalktı Şu Ellerde Durulmaz" gibi birçok türkü ve bozlağı Türk halk müziğine kazandırdı.


Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA