Tarih: 05.10.2022
BELEDİYEMİZ, DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE FARKINDALIK YARATTI!

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: YAŞAM DOSTU HAYVANLARIN BİR GÜNLE HATIRLANILMASI DEĞİL, TÜM GÜNLER SAHİPLENİLEREK KORUNMASI HEPİMİZİN İNSANLIK GÖREVİDİR.


            4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından ziyaretçilere farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme yapılarak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

 

Hayvanları Koruma Günü kapsamında öğrencilerin Veteriner İşleri Müdürlüğü'nü ziyaretine eşlik eden Belediye Başkan Vekilimiz Osman Uçar ve Başkan Yardımcımız Asaf Kayaoğlu, öğrencilerle sohbet ederek hayat dostlarımızın sadece bir gün değil, her gün korunmaya ihtiyacı olduğunu anlattılar.

 

Damla Gönüllülük Hareketi katılımcıları da Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Veteriner İşleri Müdürlüğümüzü ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgiler aldılar.

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ise konuyla ilgili olarak şunları ifade etti:

“Birlikte yaşadığımız, aynı havayı soluyup aynı duyguları hissettiğimiz, her biri kendine özgü yaşam biçimlerine sahip milyonlarca tür hayvanı korumak; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymak hepimizin görevidir.

 

 Hayvanlara yönelik şiddet eylemlerinin Türk Ceza Yasası kapsamına alınarak değerlendirilmesi, tüm şehirlerde hayvan bakımevlerinin açılması, tüm sokak hayvanlarının kayıt altına alınması ve evcil hayvan ticareti yapan mağazalara yeni düzenlemeler getirilmesi hayvan hakları açısından öncelikli görev olarak önümüzde durmaktadır.

 

 UNESCO tarafından ilan edilen Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde belirtilen standartların şehrimizde de hakim kılınması, kamu sağlığı ve güvenliği ile tüm canlıların yaşam haklarının bir denge içerisinde korunması için çalışmalarımız devam edecektir.

 

 Hayvan Hakları ve onların yaşam standartlarının iyileştirilmesi kapsamında Kırşehir Belediyesi olarak toplam 2.600 m2 üzerine yaptığımız konsept projemizle özellikle köpeklerin sosyalleşmesine yönelik bir çalışmayı tamamlayarak hayata geçirdik.

 

Yaşam dostu hayvanların bir günle değil tüm günler sahiplenilerek korunması hepimizin insanlık görevidir.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA