Tarih: 09.03.2021
BELEDİYEMİZ’DEN 8 MART ETKİNLİKLERİ

Kırşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Kırşehir Belediyesi öncülüğünde çeşitli kurum ve kuruluşların katılımıyla Cacabey Meydanı’nda Üreten Kadınlar temalı stantlar açıldı. Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşen açılışta katılımcılara ve kadınlara çeşitli hediyeler verildi. Milletvekili Metin İlhan ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu daha sonra Kırşehir Belediyesi bünyesindeki çalışan kadınları birimlerinde ziyaret edip çeşitli hediyeler vererek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladılar.

Kırşehir Belediyesi tarafından Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde Bozkırın Çiçekleri adlı yağlı boya sergisinin açılışının ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili konuşmaların ve şiir dinletisinin olduğu etkinlikte konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’Kadınlarımız için, özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından önemi ve anlamı büyük olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki;  hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının, çocuk gelin sayısındaki artışın ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde idrak ediyoruz.                                                                                                                                                                                                                                                     

Bu konuda İstanbul Sözleşmesi’nin bir an önce uygulanması, kadınlarımıza yönelik geliştirici politikaların ve iyileştirilmenin arttırılması, kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alanda daha çok söz sahibi olma zorunluluğu kaçınılmazdır.   Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, şehrimizde yaşayan kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için daha çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Kadınlarımızın hayat içerisinde karşılaştığı her türlü sorunun ortadan kalktığı, kadınlarımızın şiddetle ve toplumsal hayat içerisinde karşılaştığı çeşitli mağduriyetlerle değil; sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alandaki başarıları ve kattıkları değerlerle anıldığı bir ülke özlemiyle; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.’’ dedi. 

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’ın kadına şiddetin önlenmesi amacıyla TBMM’de yapılan çalışmalar ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşmasının ardından Av. Emel Ersin ve Sosyolog Hatice Yılmaz kadın hakları ile ilgili konuşma gerçekleştirdi. Program Şair Zübeyde Gökbulut ve Halk Sanatçısı Ayşe Tekin tarafından gerçekleştirilen dinletinin ardından sona erdi. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA