Tarih: 07.01.2021
BELEDİYE EKİPLERİ KIŞ AYLARINDA YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKIYOR

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kış mevsiminde doğal ortamlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

 

Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kuşlar için açık alanlara buğday vb. yiyeceklerden bırakırken, doğada bulunan yaban hayvanları için de Kesikköprü civarı ve farklı noktalara çeşitli yiyecekler bıraktı.  

 

Belediye ekipleri tarafından yerleşim merkezlerine uzak alanlarda yaşam mücadelesi veren ve yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının yanında sokak hayvanları için de beslenme odaklarına kuru mama bırakılıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu; ‘’Hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz. Belediye olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu sebeple şehrin çeşitli noktalarına yem bırakıyoruz" dedi.

 

            Yem bırakma işlemlerinin belli aralıklarla devam edeceğini ifade eden Başkan Ekicioğlu  yaban hayatına destek vermek adına başlatılan bu uygulamaya duyarlı vatandaşların da destek olabileceklerini söyledi.

 

 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, özellikle Pandemi sürecinde aç kalan sokak hayvanları için duyarlı vatandaşlara ve esnafa da çağrı yaptı. Evlerde artan yemeklerin sokak hayvanları için belirli noktalara bırakılmasını isteyen Ekicioğlu; restoran, lokanta ve fırın sahiplerinin artan yemek ve ekmeklerin sokak hayvanlarına ulaştırılması için Belediye Halkın Masası’na 214 10 10 numaralı telefondan ulaştıklarında, bu yiyeceklerin belediye ekipleri tarafından alınarak sokak hayvanlarına ulaştırılacağını belirten Ekicioğlu, duyarlı esnafa ve vatandaşlara teşekkür etti

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA