Tarih: 18.02.2021
BELEDİYE’DEN YABAN HAYVANLARINA MAMA VE KULÜBE DESTEĞİ

Kırşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde doğada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını unutmayarak mama ve kulübe desteği sağlıyor.

Çiçekdağ yolu üzerinde yaralı ve hasta halde bulunan hayvanları Kırşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alan ekipler o bölgede bulanan hayvanlar için doğaya mama ve kulübe bıraktı.

 Şehrin muhtelif yerlerinde, ilimizde etkili olan karlı ve soğuk günlerde bu uygulamanın devam edileceğini bildiren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’Veteriner İşleri Müdürlüğümüz’e bağlı ekiplerimiz tarafından ilimiz merkezde bulunan sokak hayvanlarına her zaman kuru mama ve kulübe desteği sağlanıyor, özellikle Pandemi döneminde kısıtlamanın olduğu hafta sonlarında mama desteğini arttırıyor. İlimizde etkili olan kar yağışı ile birlikte soğukta yiyecek bulmakta zorluk çeken doğada yaşayan yaban hayvanları için de mama ve kulübe desteği sağlanıyor. Belediye olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu sebeple şehrin çeşitli noktalarına yem bırakıyoruz" dedi.

Yem bırakma işlemlerinin belli aralıklarla devam edeceğini ifade eden Başkan Ekicioğlu  yaban hayatına destek vermek adına başlatılan bu uygulamaya duyarlı vatandaşların da destek olabileceklerini söyledi.

 

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA