Tarih: 22.04.2020
BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN EKİCİOĞLU’NUN 23 NİSAN MESAJI

Kırşehir  Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Ekicioğlu, “İnsanlık olarak, koronavirüs tehdidiyle karşı karşıya kaldığımız şu günlerde çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Uzmanların uyarılarını dikkate alarak hem kendimizin hem de sevdiklerimizin sağlığı için evde kalıyor, tedbiri asla elden bırakmıyoruz. Gelecek güzel ve sağlıklı günlere olan umudumuzu yitirmeden bu zor günleri hep birlikte dayanışma ve kardeşlik ruhuyla atlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Hepinizin bildiği gibi bu yıl 23 Nisan’da Ulusal Egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını kutluyoruz. Gelecek kuşakların, Cumhuriyetimizin ışığıyla aydınlanmasını, ülkemiz ve dünyamız için iyi bir birey olabilmelerini hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan etmiş, 23 Nisan, Dünya’daki bütün çocukların da bayramı olmuştur.  

Bundan tam 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ülkenin içinde bulunduğu o zor koşullarda, ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ inancıyla yürütülen Ulusal Kurtuluş Mücadelesi ve o mücadeleye yön veren Meclisimizin açılması, Anadolu’nun işgalden kurtulması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle, ulusal egemenlik yolunda o büyük hedefe ulaşılmıştır. “Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek, Anadolu bağımsızlık mücadelesine yön veren Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, o dönemde aldığı kararlarla, ulusumuzun makus talihini değiştirmiş, Cumhuriyet’e giden yolun temelini oluşturmuştur.

 1920 tarihi, bir bağımsızlık mücadelesi ile birlikte, aynı zamanda demokrasi geleneğimizin en büyük simgesidir. Bu tarih, bağımsızlık mücadelemizin yalnızca cephede kazanılmayacağına inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin iradesine olan büyük inancının hayata geçmesidir. Türkiye'nin bundan tam 100 yıl önce, özgür, bağımsız ve çağdaş bir ülke olma azminin dünyaya duyurulduğu 23 Nisan günü aynı zamanda geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan edilerek dünya barışı için atılmış önemli bir adımdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta geleceğin umudu çocuklarımız olmak üzere bütün yurttaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı kutluyor, herkese sağlıklı, güzel günler diliyorum.” Dedi. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA