Tarih: 25.12.2019
BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN EKİCİOĞLU’DAN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ekicioğlu mesajında şunları kaydetti. “Engelli insanların normal bir hayat sürmesi ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür. Engelli insanlarımıza karşı toplumsal duyarlılığı en yüksek noktalara yükseltmek ve onların yaşama tutunmalarını sağlamak en önemli görevimiz olmalıdır. Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır.Demokratik, çağdaş, sosyal bir devlet olmanın en önemli unsurlarından biri de, engelli insanlarımızın ekonomik-sosyal-kültürel sorunlarının çözülmesi ve engellilerin üreterek toplumsal yaşama kazandırılmasıdır” dedi.

Bu konuda hepimize büyük görevler düşmektedir.

Başkan Ekicioğlu, “ Engelli yurttaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Bunun bilinciyle eğitimden sağlığa, iş yaşamından, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlar sadece engelli vatandaşlarımızın değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu sorunları çözmek için toplumun her kademesinin ortaklaşa çalışması gerekmektedir. Engelli olmak bir kusur değildir. Engelli yurttaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, yaşamın her alanında daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakkı olan engelli dostlarımızın,  Kırşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarında ve destekçisi olduğumuzu belirtiyor, hepimizin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artması dileklerimle bütün engelli dostlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum dedi.