Tarih: 12.07.2021
BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU: ŞEMSİ YASTIMAN’I MEMLEKETİNE KAVUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ!

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: Yaptığımız girişimler sonucu Lapseki Kaynakamlığı, Adatepe Köyü Muhtarlığı ve çok değerli aile fertlerinin oluru ile 27 yıl önce hayata gözlerini yuman Şemsi Yastıman’ın naaşı bugün HASRETİ olduğu Şirin Kırşehir’deki İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanına defnedildi ve HASRET sona erdi.

 

Türk Halk Müziği'ne kaynak kişi ve derleyici kimliği ile emeği geçmiş büyük halk sanatçısı Şemsi Yastıman’ın Çanakkale'nin Lapseki İlçesinde bulunan naaşı 9 Temmuz 2021 Cuma günü İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanında defnedildi.


Şemsi Yastıman’ın defin törenine Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Şemsi Yastıma’ın oğlu Sinan Yastıman’la birlikte çok sayıda seveni katıldı.


Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu Şemsi Yastıman'ın Çanakkale Lapseki'de bulunan naaşının Kırşehir'e nakledilerek İmaret Mezarlığı’na defnedilmesiyle büyük özlemin daha sona erdiğini ifade etti. Başkanımız Ekicioğlu, açıklamasında şunları söyledi:


“Türk Halk Müziği’ne kaynak kişi ve derleyici kimliğiyle emeği geçmiş olan büyük halk sanatçısı hemşehrimiz Şemsi Yastıman’ı HASRETİ olduğu Kırşehir’de anıyor olmanın gururunu yaşıyoruz.


Hatırlanacağı üzere 10 Temmuz 1994 tarihinde İstanbul’da 71 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü saz ve söz sanatçısı hemşehrimiz Şemsi Yastıman o dönem Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde defnedilmişti.


Yaptığımız girişimler sonucu Lapseki Kaynakamlığı, Adatepe Köyü Muhtarlığı ve çok değerli aile fertlerinin oluru ile 27 yıl önce hayata gözlerini yuman Şemsi Yastıman’ın naaşı bugün HASRETİ olduğu Şirin Kırşehir’deki İmaret Mezarlığı’ndaki Şeyh Süleyman Türbesi yanına defnedildi ve HASRET sona erdi.


Döneminde onlarca plak dolduran ve pek çok kez Türkiye Radyoları’nın programlarına davet edilerek ilimizin kültürel mirasını tüm Türkiye ile paylaşan Şemsi Yastıman, özellikle Halk Müziği geleneğinin çalıp söyleme tarzını benimsemiş bir halk sanatçısı olarak adından söz ettirmiş ve müzik tarihimizde eşsiz bir örnek olmuştur.


Özellikle Halk Müziği geleneğinin söyleyiş tarzını benimsemiş bir Halk Sanatçısı olan Şemsi Yastıman’ın kendi deyimiyle MEMLEKET HASRETİ’ni bugün sona erdirmenin gururunu yaşıyor, kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”


Program çerçevesinde Ahi Külliyesi’nde Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’na konuşmasının ardından Şemsi Yasıman’ın oğlu tarafından Şed Kuşatıldı.


Şed Kuranma törenini takiben saat 14.30’da da Prof. Dr. Ahmet Kala “Ahilik ve Kümelenme” konusunda; saat 15.00’te de Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal “Şecerenâmeler, Fütüvvetnameler ve Türk Ahiliği” konusunda birer konuşma yaptılar.


Akşam saat 19:00’da ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki Kırşehir Evi’nde bir Anma Gecesi düzenlendi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA