Tarih: 27.10.2020
BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU’NUN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; Anadolu halkının çetin ve zor şartlar altında büyük bir kararlılık ve azimle verdiği Kurtuluş Mücadelesinin ardından; eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin teminatı olan Cumhuriyetimiz’in ilanının 97. yılını kutlamanın onuru, gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. 

97 yıldan bu yana Cumhuriyetin sunduğu çağdaş ilkelerle yönetilen ülkemizde; kazanımlarımızı korumak, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi korumak, yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonraki nesillere
bırakabileceğimiz en büyük mirastır.

Cumhuriyetimiz’i yaşatmak, yöneteni ve yönetileniyle herkesin sorumluluklarını hiçbir kuşkuya yer bırakmadan yerine getirmesiyle başarılabilecek bir hedeftir. Bu anlamda, hepimiz büyük bir kararlılıkla ülkemiz ve Cumhuriyetimiz adına sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Cumhuriyet’in coşkusunu yaşatmak ve Cumhuriyet bilincini gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur.   

Kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle dönemin türlü imkânsızlıklarına rağmen inançla, inatla verilen zorlu mücadelenin ardından kurulan Cumhuriyet ve onun değerleri; bizleri özgürlük, adalet  ve demokrasi ile bütünleştiren bir köprü, çağdaş dünyaya açılan büyük bir kapı olmuştur.

Egemenliğin asıl sahibi olan halkımızın, fikirlerini özgürce ifade ettiği, laiklik ilkesinin ışığında, hukukun üstünlüğü ile adaletin teminat altına alındığı; din, dil, ırk ayrımı gözetilmeksizin, demokratik ilkeler doğrultusunda herkesin ortak iradesiyle oluşturduğu, eşit ve özgür yaşamın teminatı Cumhuriyetimiz’den ve onun kazanımlarından asla ödün vermeyeceğiz.  

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu eşsiz mirası bırakan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA