Tarih: 21.03.2022
BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU, NEVRUZ BAYRAMI KUTLAMASINA KATILDI
Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu 21 Mart'ın Nevruz Bayramı nedeniyle Türk Büyükleri Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı.

İlimiz protokolünün de yer aldığı kutlama programına Kırşehir milletvekilimiz Metin İlhan’la birlikte katılan Başkanımız Ekicioğlu, demir dövme, Nevruz Ateşi üzerinden atlama gibi sembolik etkinliklere de katıldı.

Başkanımız Ekicioğlu, Nevruz’un 21 Mart tarihi olarak esas alınan, yeni yıl ya da bahar bayramı olarak adlandırılan ve geleneksel olarak kutlanan bir kültür mirasımız olduğunu dile getirerek Nevruz geleneğinin sadece baharın gelişi, bolluk ve bereketin simgesi değil, aynı zamanda toplumlar arası kültürel çeşitliliğe katkıda bulunan, uzlaşma ve komşuluk ilişkilerine katkıda bulunan, dayanışma değerlerini teşvik eden ve nesiller arası iletişimin en güzel örnekleri arasında bulunduğunu ifade etti.