Tarih: 24.09.2020
BAŞKANIMIZ’IN BÜYÜK OZANIMIZ NEŞET ERTAŞ’I ANMA MESAJI

Dadaloğlu, Karacaoğlan ve Pir Sultan ile başlayıp Aşık Seyfullah, Bulduk Usta, Aşık Said, Çekiç Ali, Hacı Taşan ve babası Muharrem Ertaş ile devam eden kadim bir geleneğin içinden doğup gelmiş, kendi yarattığı tarz ile gönülden gönüle kapılar açmış Kırşehir’in gururu Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 8. yılında saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz.

Geçen yıl düzenlemiş olduğumuz Neşet Ertaş Anma Etkinlikleri’ne bilindiği üzere ülkemizin çok değerli aydınları, sanatçıları ve akademisyenleri ve tabi ki en önemlisi Neşet Ustamız’ın ailesi de katılım göstermişti. Bu yıl anma etkinliğini daha kapsamlı hale getirecektik ancak Pandemi koşulları buna engel oldu.

Yüzlerce yıldan beri süregelen bu eşsiz geleneğin başkenti Kırşehir, UNESCO Dünya Müzik Şehri olarak tarihsel ve kültürel olarak evrensel anlamda da tescillenmiş oldu. 

Dünya Müzik Şehri olarak, başta ustalarımız olmak üzere akademisyenler ve sanatçılar ile birlikte  bozlak kültürünü ve Anadolu Abdal Geleneği’ni geliştirecek çalışmalarla gelecek kuşaklara bu kültürü en iyi şekilde ulaştıracağız. 

Hayata karşı mütevazi duruşuyla, kimseyi ayırmadan herkesi dost edinebilmiş, engin gönül insanı, bizi biz yapan bütün değerleri sazına ve sözüne dökmüş Anadolu’nun Bilgesi  Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 8. yılında bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA