Tarih: 12.01.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, YURTDIŞI DANIŞMA MASASI’YLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Başkanımız Selahattin Ekicioğlu: 2021 yılı içerisinde Dış İlişkiler Müdürümüz Ceyhan Yıldız’ın koordinatörlüğünde 143 yurtdışı form, 25 yazışma, 50 mektup okunması ve bilgilendirilmesi yapılarak hemşehrilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmiştir.

 

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu'nun talimatıyla kurulan, yurtdışında yaşayan hemşehrilerimizin yurtiçi ve yurtdışı kurumları ile olan emeklilik vb. gibi işlemleri için ücretsiz danışmanlık hizmetinin verildiği Yurtdışı Danışma Masası Birimi, Neşet Ertaş Kültür Merkezi içerisinde bulunan Dış İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 

Yurtdışında yoğun bir nüfusa sahip olan Kırşehirli hemşehrilerimizin hem yurtdışındaki kurumlarla hem de yurtiçindeki kurumlarla olan resmi işlemlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Yurtdışı Danışma Masası ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti:

 

“Bilindiği gibi yurtdışında çok sayıda Kırşehirli hemşehrimiz yaşamakta. Hemşehrilerimizin ikamet ettikleri ülkedeki kurumlarda ya da Türkiye’deki kurumlarda emeklilik vs. gibi birtakım resmi işleri olmaktadır.  Biz de bu konularda yurtdışında yaşayan ya da ülkemize kesin dönüş yapmış olan hemşehrilerimize kurumlar arası resmi işlemlerinde yardımcı olabilmek amacıyla Dış İlişkiler Müdürlüğümüz bünyesinde kurmuş olduğumuz Yurtdışı Danışma Masası Birimi’ni faaliyete geçirdik.

 

Yurtdışında yaşadığı ülkelerde Kırşehir’i temsil eden, gurbette bin bir emekle kazandıkları ile memleketi Kırşehir’de yatırım yapan, dolayısıyla Kırşehir ekonomisine önemli bir katkı sunan kıymetli hemşehrilerimiz için böyle bir danışmanlık hizmeti vermekten dolayı çok mutluyuz.

 

2021 yılı içerisinde Dış İlişkiler Müdürümüz Ceyhan Yıldız’ın koordinatörlüğünde 143 yurtdışı form, 25 yazışma, 50 mektup okunması ve bilgilendirilmesi yapılarak hemşehrilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmiştir. Bu istatistik de göstermiştir ki yurtdışı yazışma ve bilgilendirme ihtiyacı bulunan hemşehrilerimize gerekli katkı Yurtdışı Danışma Masası tarafından yerine getirilmektedir. Amacımız bu konuda ihtiyacı olan tüm hemşehrilerimize ücretsiz olan bu hizmeti devam ettirmektir.

Yurtdışı kurumsal işlemler ile ilgili ücretsiz danışma hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızı Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren Yurtdışı Danışma Masası’na başvuruda bulunsunlar.” dedi.  

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA