Tarih: 11.11.2021
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI ÜLKE GÜNDEMİNDE YERİNİ ALDI

Kırşehir Belediyesi’nin işçi emekleriyle oluşturulan ve 5 yıldır üretimin yapılmadığı tesisi alarak büyük bir projeye imza atması ulusal basında da yer alarak dikkatleri üzerine çekti.

 

Belediye Başkanımız Ekicioğlu: Pandemi süreciyle birlikte gıdaya olan ihtiyaç ve önem arttı. Biz, üreten bir Belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye örnek olacağız. Projemizin hayata geçmesiyle birlikte 10 bin aileye dokunacağız.

 

Geçtiğimiz hafta Kırşehir Belediyesinin şirket aracılığıyla eski Türktur olarak bilinen Farbel Boya fabrikasını ve alanını almasıyla ilgili olarak ulusal bir haber ajansına görüntülü açıklamada bulunan Belediye Başkanımız Ekicioğlu, şunları ifade etti:

 

“Kırşehir’de1970'li yıllarda İşçi emekleriyle oluşturulan tesis yıllar sonra Belediye girişimi ile kamuya kazandırıldı. 200 dönümden fazla olan arazide Belediye, Et Entegre Tesisi oluşturarak Büyükşehir Belediyelerinden de destek alacak.

 

Entegre Et Tesislerini kapsayacak şekilde faaliyetin yürütüleceği alanın projesi tamamlandıktan sonra yüzlerce kişiye de istihdam olanağı sunacağız. Bölgede Belediye tarafından nohut, mercimek, bakliyat paketleme, salça, et ve süt benzeri konulardaki ürünler kooperatifler aracılığıyla halkın tüketimine sunulacak.

 

10 bin aileye dokunacak bir projenin Kırşehir'de hayata geçmesiyle ilimiz için çok önemli bir işi daha başarmış olacağız. Kırşehir Belediyesi tarafından ülke ekonomisine de katkı için başlatılan çalışmanın örnek de olacağına inanıyoruz.

 

Tesis, 1970'li yıllarda işçilerin ortak girişimleri ile kurulan bir tesis. Yaklaşık beş yıldır ise boşta bekleyen ve çalışmayan bir tesisti. Ülke ekonomisi için de bu tür sanayi kuruluşu ve yatırımların kazandırılması için Belediye olarak bir çalışma başlattık. Böyle bir Tesisin kamuya kazandırılması gerektiğini gördük. Tesisi karşılıklı görüşmeler sonucu satın aldık.

 

Tesis faaliyete geçmesiyle birlikte tarım ve hayvancılık alanında öncülük edecek. Tarım ve hayvancılık şehri olan Kırşehir'de bu alanda Belediyemiz de çalışmalar yürütecek ve yeni projeler oluşturacak.

 

Belediye olarak Tarıma Dayalı Sanayiyi geliştirmek için yatırımlar yapacağız. Büyükşehir Belediyeleri ile görüşmeler yaptık. Onlarla birlikte 50 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz. İçerisinde et entegre tesisleri, paketleme, süt ve süt entegre tesisleri, salça ve bölgede gelişen hayvancılığa katkı sunmak için yem sanayine dayalı projeyi halkla birlikte hayata geçireceğiz.

 

 Tarım bölgesiyiz ve pandemi süreci ile birlikte gıdaya olan ihtiyaç daha da arttı. Bunun için biz de gıdaya dayalı bir üretim tesisi kurarak ülkemizde toplumun ucuz ve kaliteli gıdaya ulaşımı için çaba göstereceğiz. Proje ülkemizde Başka belediyelere de örnek olacak. Çalışanlar dışında bölgede yaklaşık 10 bin aileye dokunulacak."

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA