Tarih: 11.03.2026
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU’NSAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ AÇIKLAMASI

 Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Başkanımız Ekicioğlu, açıklamasında şunları ifade etti:

 

“Bilindiği üzere, İstiklal Marşı’nın her dizesi, egemenliği eline alan ve kendi kaderini kendi tayin eden milletimizin sesinin ifadesidir.

 

Esaret ve tutsaklığı kabul etmeyen halkımızın bin bir fedakârlıkla yazdığı destan, İstiklal Marşı’mız ile vücut bulmuştur. İstiklal Marşı’nda, vatanı işgal edilmiş halkımızın özgürlük ve bağımsızlık haykırışı vardır.

 

İstiklal Marşı’nda, milletimizin vatanı müdafaa etme iradesi vardır. İstiklal Marşı’nda, halkımızın özgür yaşama kararı vardır. İstiklal Marşı’nda ifade olunan bu ruh cephelerde yazılan destan ile mühürlenmiş, Cumhuriyet ile tamamlanmış, bu vatan topraklarında halkımızın hür yaşayacağı bütün dünyaya gösterilmiştir.

 

Bugün de halkımız aynı duyguya, ruha ve heyecana sahiptir. Özgür, adil ve huzur içinde bir Türkiye’nin teminatı halkımızın sahip olduğu bu ruhtur. Gelecek güzel günlerimizi de bu ruh belirleyecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 105. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan, özgürlük ve bağımsızlık uğruna nice destana imza atan bütün kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” 

 

Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Valiliği işbirliği ile 12 Mart 2026 Perşembe günü saat 20.30’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Muharrem Ertaş Salonu’nda bir program gerçekleştirilecek.

“Mehmet Akif’in Rüyası” temalı program kapsamında Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Halk Dansları Topluluğu ile Düzce İl Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Halk Dansları Topluluğu sahne alacak.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA