Tarih: 28.03.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: NEŞET ERTAŞ ANMA ETKİNLİKLERİ, ADINA YARAŞIR ŞEKİLDE YAPILACAK!

NEŞET ERTAŞ’IN OĞLU HÜSEYİN ERTAŞ VE KIZI DÖNE ERTAŞ BAŞKANIMIZ SELEHATTİN EKİCİOĞLU İLE BİRLİKTE İLİMİZ BASIN TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ


25 Eylül 2012’de aramızdan ayrılan Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş ve kzı Döne Ertaş, Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte, 25 mart 2022 Cuma günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde ilimizdeki basın temsilcileri ile bir sohbet gerçekleştirdi.


Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, bu yıl Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 10. Yılı olası nedeniyle yapılacak olan anma programıyla ilgili neşet Ertaş ev Döne Ertaş’la istişarelerde bulunduklarını ve bundan sonra da görüşmelerinin belli aralıklarla süreceğinin altını çizdi.


Anadolu Abdallık geleneğinin en büyük temsilcisi Neşet Ertaş, 2009 yılında UNESCO'nun 'Yaşayan İnsan Hazinelerine' girmeye değer görülmüştü. Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, buluşmanın bir basın toplantısı olmadığının altını çizerek, kendilerinin babaevinde-Kırşehir’de olmalarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.


Hüseyin Ertaş, ülke kamuoyunda babaları Neşet Ertaş’la ilgili bilgilerin-paylaşımların yeterince araştırılmadan ve aile üyelerine de sorulmadan yapılmasından kaynaklı kimi zaman eksiklikleri içinde taşıdığını dile getirerek “Doğru bilgiler, bizden, buradan, Kırşehir’den çıksın istedik ve bu nedenle de Kırşehir’e gelerek buluşmalar gerçekleştiriyoruz.” Dedi.


Kes, kopyala, yapıştır şeklinde bir habercilik anlayışıyla (sözde habercilik anlayışıyla) Neşet Ertaş’ın malzeme yapılmasını istemediklerini belirten Hüseyin Ertaş, Neşet Ertaş’la ilgili bilgi için kendilerine sorulabileceğinin altını çizdi.


Hüseyin Ertaş “Biz, Neşet Ertaş felsefesiyle büyüdük, Neşet Ertaş yurtdışında iken kazandığı paraları bile memleketindeki fakirlere gönderen bir kişiliğe sahipti. Hal böyle iken anlayamadığımız bir şekilde bizlerle ilgili asılsız haberler ve paylaşımlar yapılmaya devam ediyor. Babam Neşet Ertaş kendinden utanmayan dünyada başka kimseden utanmaz’ derdi.” ifadelerini kullandı.


“Babamın, Abdallara türkülerini söylemelerini yasakladığı da iddia ediliyor, Türküler söylemek için yapılmıştır ve herkes de çıkıp söylüyor zaten. Babamın tek istediği, Türkülerin bozulmadan söylenmesi idi.” diyen Hüseyin Ertaş, Neşet Ertaş Türkülerinin doğru çalınıp söylenmesi ve onun felsefesinin göz ardı edilmesi gerektiğini vurguladı.


“BABAMIZIN İSTEĞİNİ VE MİRASINI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”


Hüseyin Ertaş, son aylarda gündeme gelen Neşet Ertaş sinema filmi ile ilgili olarak da “Mahkemenin ihtiyat-ı tedbir kararı vardır. Önceki açıklamalarımızın arkasındayız.” dedi.


Neşet Ertaş’ın kızı Döne Ertaş da “Babamız gençlerin cebindeki sigara paralarını almamak için ücretsiz konserler veren bir gönül insanıydı.” diyerek, Neşet Ertaş’ın doğru anlaşılması ve aktarılmasının önemini vurguladı. 


Hüseyin Ertaş, "Babamızla ilgili etkinliklerin bütün seneye yayılarak en iyi şekilde yapılmasına bizler de katkıda bulunmak istiyoruz. Belediye, valilik ve yetkili makamlarca ilişki halinde bize yakışır şekilde elimizden gelen katkıyı sunarız" dedi.


Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu da Neşet Ertaş ile ilgili en doğru bilgi kaynağının Kırşehir olduğunu ve yetkili makamlarca da düzenlenecek toplantılarla Neşet Ertaş'ı anma etkinliklerinin Kırşehir merkezli yürütme çabasında olduklarını ve neşet Ertaş adına yaraşır bir şekilde anma etkinliklerini devam ettireceklerini ifade etti.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA