Tarih: 27.07.2021
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU KOP BÖLGE KALKINMA TANITIM VE KOP BİLGİLENDİRME ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

BAŞKANIMZI EKİCİOĞLU: KOP İdaresi Başkanlığı’nca finansman desteği sağlanan projeler çiftçilerimize destek olmalı ve de tarımsal üretimin artmasına katkı sağlamalıdır!

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu 2021-2023 KOP Bölge Kalkınma Tanıtım ve KOP Bilgilendirme Çalıştayı’na katıldı

Bugün saat 10:30’da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre Salonu’nda yapılan 2021-2023 KOP Bölge Kalkınma Tanıtım ve KOP Bilgilendirme Çalıştay açılışına Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, Kop İdaresi başkanı Mahmut Sami Şahin, İlçe Kaymakamları ve ilçe Belediye Başkanları, TSO Başkanı ve ilgili daire başkanları katıldı.

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu Çalıştay açılışında yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere(Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi tarafından önümüzdeki üç yılda gerçekleştirilecek faaliyetlerin temel çerçevesini oluşturan KOP Bölge Kalkınma Programı 19 Şubat 2021 tarihinde yürürlüğe girdi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının ilimizin de içinde bulunduğu bölgenin kalkınmasının hızlandırılması için başta sulama ve tarımsal faaliyetler olmak üzere kültür, turizm, sosyal, enerji ve benzeri sektörlerde destekler vermesi ve ilimizin de bu desteklerden yeteri kadar faydalanması hepimizin asli görevi olarak karşımızda duruyor. 

Kırşehir’in gelişme potansiyeline uygun imkanları ve sorunlarına ilişkin planlama, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesinde böylesi tanıtım ve bilgilendirme çalıştayları çok önem arz etmektedir.

Kırşehir, büyük ölçüde hububat üretiminin yapıldığı, bunun yanı sıra hayvancılığın da geliştiği önemli illerden birisidir. İlimizde tarımsal arazilerimizin verimli kullanılması ve daha fazla alanın sulamaya açılması konusunda çalışmalar daha da geliştirilmelidir. Özellikle Yamula Barajı Seyfe Sulama Projesinin hayata geçmesi tarımsal üretimin artmasında önemli bir etkendir. İlimizin de dâhil olduğu KOP İdaresi Başkanlığı’nca finansman desteği sağlanan projeler çiftçilerimize destek olmalı ve de tarımsal üretimin artmasına katkı sağlamalıdır.

Bu kapsamda Kırşehir Valiliği ve KOP İdaresi koordinasyonunda KOP Bölge Kalkınma Programı’nın tanıtımı noktasında emeği geçen tüm paydaşları kutluyor ve 2021-2023 KOP Bölge Kalkınma Tanıtım ve KOP Bilgilendirme Çalıştayı’nın hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ederek tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum.

Yapılan konuşmaların ardından Çalıştay oturumuna geçildi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA