Tarih: 28.03.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: İLİMİZİN KÜLTÜR SANAT HAYATINA KATKI SUNMAYA DEVAM EDİYORUZ!

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Milletvekilimiz Metin İlhan'la birlikte, Belediye Tiyatromuzun sahnelediği “Töre” adlı oyunu izledi.

 

27 Mart 2022 Pazar günü Neşet Ertaş Kültür sanat Merkezi’nde belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen Töre adlı oyunu milletvekilimiz Metin İlhan’la birlikte izleyen Başkanımız Ekicioğlu, “Dünya Tiyatrolar Gününde Kırşehirli hemşehrilerimizi belediye tiyatromuzun oynadığı "töre" adlı oyunla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık.

 

Bilindiği üzere Kırşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin kültür sanat hayatına da katkı sunmaya devam ediyoruz.

 

Bizim kültürümüzde tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık danslı ve şarkılı veya taklit şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.

 

Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamın içindeki acılar, sevinçler, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olaylar, sanatçılar tarafından sahnede canlandırılır. İnsan kendini tiyatroda yeniden yaşar. Bir eğitim görevi üstlenen tiyatro, aynı zamanda düşünmemize de vesile olur.

 

 Kırşehir Belediyesi Tiyatrosu’nu da belli periyotlarla hazırladıkları oyunları hemşehrilerimizle buluşturmaya devam ediyor. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü de olması vesilesiyle 27 Mart 2022 Pazar günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenen “Töre” adlı oyunun sahnelenmesinde tüm emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA