Tarih: 07.12.2023
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, İHALESİ VE YER TESLİMİ YAPILAN HOBİ BAHÇELERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Başkanımız Ekicioğlu: Amacına uygun gerçek hobi bahçeleri yapmak; şehrimizi görüntü kirliliğinden kurtarmak hepimizin görevi.

 

Kır-Köy Kampüsü projesinin yanında Belediyeye ait arazide anda arazi düzlemesi yapılan ve üzerinde 60 adet Hobi Bahçesi bulunacak olan alanla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

 

“Göreve geldiğimizde söz verdiğimiz gibi, Kırşehir Belediyesi olarak Hobi bahçelerini de hayata geçiriyoruz. İhalesini yaptık ve firmaya da yer teslimi yapıldı. Şu anda ise arazi düzlemesi yapılıyor. Yapmayı planladığımız 60 adet Hobi Bahçesinde şebeke suyu değil; bölgede yaptığımız sondaj ile doğal olarak karşılanacak ve elektriğini de kendi çatılarında oluşturulan panellerden alacağız.

 

Rezerve alan talep görürse yaklaşık 130 bin metre karelik bir alanı daha burada Hobi Bahçesi yapmak için hayata geçireceğiz.

 

Biz, gelinen noktada söz verdiğimiz 70 projenin neredeyse tamamına yakınını yapmış durumdayız. Devam eden projelerimiz içinde ihalesi yapılıp da yarım kalanla ise piyasa koşullarından dolayı; müteahhitlerin yarım bıraktıkları Hal Binası, Şehir İçi Minibüs Terminalimiz var. Bunları saymazsak verdiğimiz sözlerin tamamını hayata geçirmiş bulunuyoruz.

 

Ayrıca bu projelere ek olarak şirket adına aldığımız Farbel Boya’nın olduğu 200 bin metre karelik Ticari alan da ilave olarak hayata geçmiş oluyor. Biz, verdiğimiz sözlerin üzerine de projeler geliştirerek özellikle Kırşehir Belediyesi’nin standartlarını yükselttik ve Kırşehir’i yönetmeye talip olanların da çıtasının yükselmesini sağladık.


Amacımız, Kırşehir’imizi daha yaşanılır bir şehir haline getirmek ve bu da hepimizin görevi.

 

Hobi Bahçeleri ne yazık ki ilimizin tarım arazilerini sıkıntıya sokuyordu ve Hobi Bahçesi adı altında villalara dönüşüyordu. Geliştirdiğimiz proje ile bu durumun ortadan kaldırılarak tarım arazilerine de zarar verilmesinin önüne geçmiş oluyoruz. Amacına uygun gerçek Hobi Bahçeleri yapmak; şehrimizi görüntü kirliliğinden kurtarmak hepimizin görevi. Hayata geçireceğimiz proje ile; Kooperatif adı altında adına da Hobi Bahçesi diyerek 2-3 katlı binaların yapılması ve tarım arazilerinin yok edilmesinin önüne geçiyoruz. 

Kırşehir’imize hayırlı olsun.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA